WK2006: Tunesië, hooggespannen verwachtingen

WK2006: Tunesië, hooggespannen verwachtingen
Foto: © SC

Het Maghrebland neemt voor de derde maal deel aan een WK. Eerder was Tunesië er in 1978 (Argentinië) en in 1998 (Frankrijk) bij en raakte het telkens niet verder dan de groepsfase. In 1978 was het wel het eerste Afrikaanse land dat een wedstrijd won op het WK. Mexico ging toen voor de bijl met 3-1.

Tunesië won haar Afrikaanse kwalificatiepoule en plaatste zich zo rechtstreeks voor Duitsland.  Met Roger Lemerre hebben ze een bondscoach die het klappen van de zweep kent.  De Fransman heeft immers een rijk gevuld palmares als trainer : het WK Militairen in 1995 met Frankrijk, het WK in 1998 (als assistent van Aimé Jacquet) en het EK 2000.  Met Tunesië haalde hij in 2004 al de African Nations Cup binnen.

Lemerre heeft geen echte supervedetten in zijn team, maar beschikt met Hatem Trabelsi (Ajax), Karim Saïdi (Lecce), Radhi Jaidi (Bolton), Slim Benachour (PSG), Mehdi Nafti (Birmingham) en Hamed Namouchi (Rangers) toch over enkele stevige spelers.  Het geheime wapen is echter sluipschutter Francileudo Dos Santos Silva.  De tot Tunesiër genaturaliseerde Braziliaan scoort bijzonder vlot.  Dos Santos begon zijn internationale carrière in België bij Standard, maar brak daar geen potten.  Nu doet de vinnige spits dat wel bij Toulouse dat hem vorig seizoen bij Sochaux wegplukte voor 3,35 miljoen euro.

Tunesië komt op het WK uit in groep H. De tegenstanders heten dan wel Spanje, Saudi-Arabië en Oekraïne, maar tijdens de Confederatie Cup in 2005 liet het team zien dat er wel terdege rekening met hen moet gehouden worden.  In het eigen land zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Onze prognose : Kwalificatie voor de volgende ronde zou een verrassing zijn, want we schatten Oekraïne en vooral Spanje hoger in.  Uitschakeling in de eerste ronde

Morgen : Duitsland

Auteur : Bernie D.    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties