Ziganda is de nieuwe trainer van Osasuna

Dave Sentobin
| 0 reacties
Ziganda is de nieuwe trainer van Osasuna
Foto: © SC

José Angel Cuco Ziganda wordt de nieuwe trainer van Osasuna. De ploeg uit Pamplona zat zonder trainer na het vertrek van de Mexicaan, Javier Aguirre. De 39-jarige nieuwe trainer heeft nog geen enkele ervaring op het hoogste niveau. De club had eerder tevergeefs Joaquín Caparrós van Deportivo proberen aan te trekken. Juan Antonio Goikoetxea blijft de assistent-trainer.
 
Ziganda was in het seizoen 2002-2003 even assistent van succescoach Aguirre. Hij trainde eerder al de jeugd van Osasuna en was vorig jaar aan de slag als trainer van Promesas. De ploeg komt uit in de Spaanse Segunda B (vergelijkbaar met de Belgische derde klasse). Ziganda maakt een ongelooflijk grote stap: van Segunda B naar de hoogste afdeling en zelfs Champions League. Toch blijft Cuco realistisch: ‘De voornaamste doelstelling blijft het behoud’.
 
De hulptrainer van Ziganda blijft huidig assistent Goikoetxea, ex-speler van Osasuna, Barcelona, Athletic en Real Sociedad. Het duo wordt bijgestaan door Miguel Merino, derde trainer, en keeperstrainer Javier Vicuña. Juan Iribarren, de physical trainer vertrekt samen met Aguirre naar Atlético Madrid. Zijn opvolger is nog niet bekend. [TH]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties