WK2006: Frankrijk, vorig WK doen vergeten

Luc Goderis
| 0 reacties
WK2006: Frankrijk, vorig WK doen vergeten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frankrijk kan natuurlijk niet ontbreken op het WK voetbal in Duitsland. "Les Bleus" kenden een moeizame kwalificatiereeks, zo moeizaam dat topspeler Zinedine Zidane, die na het WK 2002 in Japan en Zuid Korea een punt zette achter zijn internationale carrière, besloot om zich opnieuw beschikbaar te stellen voor het nationale elftal. Met Zidane erbij liep het iets beter, pas naar het einde toe kwam de ploeg in vorm en had de ploeg van Raymond Domenech in de laatste wedstrijd genoeg aan een 4-0 overwinning tegen Cyprus om toch nog groepswinnaar te worden. Frankrijk hield Zwitserland achter zich. De Franse ploeg won vijf keer, speelde vijf keer gelijk en verloor geen enkele keer.

Sinds 1930 wordt het WK in Duitsland het twaalfde wereldkampioenschap voor de Fransen. In die twaalf deelnames wonnen ze één keer de gouden graal, in 1998 werden ze wereldkampioen in het eigen Frankrijk. In de finale versloeg het toen titelverdediger Brazilië met 3-0. Zidane zorgde toen voor twee doelpunten, Emmanuel Petit maakte de 3-0 compleet.

Sterspeler is en blijft Zizou, de creatieve middenvelder van Real Madrid is op z’n retour en speelt op het WK in Duitsland z’n laatste grote internationale toernooi maar hij zorgt nog steeds voor heel wat klasse op het sterk bezette middenveld. In het aanvallend compartiment heeft Frankrijk met David Trezeguet en Thierry Henry twee klassespelers lopen die het doel maar al te goed weten staan. Henry kende opnieuw een ijzersterk seizoen bij Arsenal en rolde in de Champions League bijna op z’n eentje Real Madrid op. Trezeguet is meer de werkende spits die telkens op de juiste plaats staat.

Verder kan Frankrijk nog steeds rekenen op oudgedienden zoals Fabien Barthez, Lilian Thuram, Patrick Vieira en Sylvain Wiltord om er maar enkele te noemen.

Frankrijk zit straks in groep G met Zuid Korea, Togo en Zwitserland. Die laatste ploeg zat ook in de kwalificatiepoule van Frankrijk.

Onze prognose : De kwalificatie voor de volgende ronde zou geen probleem mogen vormen, daarna volgt wellicht Spanje of Oekraïne. Een Franse ploeg op niveau moet dan ver door kunnen stoten.  Kwartfinalist.

Morgen : Mexico

Auteur : Thomas D.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties