Torino terug naar de Serie A

K M

Torino komt volgend seizoen terug uit in de Serie A. Na verlengingen had de ploeg uit Turijn genoeg aan een 3-1 overwinning om revelatie Mantova te verslaan. Door het 4-2 verlies in de heenwedstrijd eindigde de totale stand op 5-5 en mag Torino promoveren omdat de ploeg beter geklasseerd stond in de reguliere competitie dan Mantova.

De Granata kwamen na 36 minuten op voorsprong. Roberto Muzzi werd in het strafschopgebied onderuit gebracht en Alessandro Rosina trapte de penalty tegen de netten. Na 63 minuten werd het 2-0 toen Roberto Muzzi een hoekschop van Rosina binnen kopte. Omdat de stand op 2-0 bleef en het voordeel van uitdoelpunten niet telde, moesten er verlengingen gespeeld worden.

Na 4 minuten in de eerste verlenging scoorde Torino een derde maal toen Davide Nicola een voorzet van man van de wedstrijd Rosina in doel verlengde. De Turijnse ploeg maakte het zichzelf nog moeilijk toen Enrico Fantini van het plein werd gestuurd. Vier minuten voor het einde van de eerste verlenging kreeg Mantova een penalty na een fout op Gabriele Graziani en Paolo Poggi benutte die. Mantova had echter nog een doelpunt nodig om hun vierde promotie op rij te vieren, maar dat lukte niet.

Torino slaagde er vorig seizoen ook al in om promotie af te dwingen, maar werd teruggezet omdat het wegens te veel schulden bankroet ging. Moest er deze zomer uit de Serie A een ploeg verplicht degraderen, dan is Mantova volgens de regels de vervanger van die ploeg.