De Witte wil Dehaene als informateur

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Witte wil Dehaene als informateur
Foto: © SC

De bond dreigt in een serieuze impasse te geraken. Volgende week moet er een nieuwe bondsvoorzitter worden gekozen, maar het lijkt er sterk op dat topkandidaat Roger Vanden Stock zich zal terugtrekken. De voorzitter van Anderlecht voelt zich immers niet in de sas door de meningsverschillen over zijn kandidatuur als bondsvoorzitter. Daarom moeten de clubs wellicht op zoek naar een nieuwe kandidaat, en dat zorgt opnieuw voor onenigheid.

De amateurs en de profclubs geraken het immers niet eens over wie dan bondsvoorzitter moet worden. Een serieus probleem, want een bondsvoorzitter zonder de steun van beide partijen kan onmogelijk goed functioneren. Gent-voorzitter Ivan De Witte wil daarom een informateur aanduiden. Hij ziet in politicus Jean-Luc Dehaene de perfecte man voor die rol. Volgens De Witte, die Dehaene eerder al naar voren schoof als bondsvoorzitter, is de burgemeester van Vilvoorde "als geen ander in staat om een twee derde meerderheid te bereiken binnen de bond." Met andere woorden: Dehaene is de geschikte man om de bond te helpen bij zijn zoektocht naar een nieuwe voorzitter.

Dat zou natuurlijk niet meer binnen de week kunnen gebeuren. "Voor mij is dat geen probleem", aldus De Witte. "Ik begrijp al die haast niet. Een goede regering wordt ook niet op één week gevormd. Misschien moet Jan Peeters nog enkele maanden aanblijven als dat nodig is."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties