Oranje en Argentinië scoreloos gelijk

Kristof Blomme
| 0 reacties
Oranje en Argentinië scoreloos gelijk
Foto: © SC

Wat de topaffiche van de groepsfase moest worden is uitgedraaid op een ontgoocheling. Beide ploegen plaatsten zich eerder al voor de volgende ronde en speelden met de handrem op.

Nederland begon het best aan de partij. Na twintig minuten snoepte Kuijt Ayala de bal af. De spits ging echter zelf z'n kans in plaats van van der Vaart te bedienen, maar de hoek bleek te scherp. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Argentijnen gevaarlijker uit de hoek. Vooral Tevez was een gesel voor de defensie van Oranje. De beste kans kwam er na een vrije trap. Boulahrouz, die fel op de huid werd gezeten door Tevez, knalde het leer op zijn eigen doelpaal. Even later probeerde Rodriguez het van buiten het strafschopgebied, maar de bal zeilde net naast.

Na de rust was het vet helemaal van de soep. De match was helemaal in evenwicht, terwijl de spitsen onmondig waren. Van Nistelrooy werd al snel vervangen door Babel, maar veel beterschap leverde dat niet op. Beide ploegen kregen enkele halve kansjes. Onder andere van der Sar moest zijn kunnen tonen op een knal van ver. Ook Riquelme kreeg een vrije schietkans, maar die zag de bal voorlangs rollen. Argentinië is groepswinnaar en speelt zaterdag tegen Mexico. Zondag bekampt Nederland Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties