Voorbeschouwing Lierse

Ronny anthonis
| 0 reacties
Voorbeschouwing Lierse
Foto: © SC

Lierse hoopt een rampseizoen als vorig jaar te vermijden. Trainer René Trost heeft er nog wel zin in, de energieke trainer verlengde zijn contract. Ook enkele jongelingen verlengden of kregen hun contract. Zo zal de nieuwe ploeg een leuke mix zijn tussen ervaring en jong talent. Met Bob Peeters en doelman Nico Vaessen komen twee nieuwe sterkhouders, met Timothy Dreesen en Stef Wils vertrokken twee jongelingen. Maar het belangrijkste voor Lierse is de naam uit het slijk te halen door een blanco licentie, een vrijspraak in de omkopingszaak en door ook sportief een rustig seizoen door te maken.

Vorig seizoen

Lierse beleefde vorig seizoen alweer een turbulent seizoen. Zowel sportief als extra-sportief verliep het seizoen allesbehalve rooskleurig. Zo was er het omkoopschandaal, de laatste lijken die uit de kast vielen bij het licentiedossier, dat overigens verder wel in orde was. Maar ook op het veld liep het voor geen meter. Gelukkig voor Lierse speelde er vorig seizoen voor het eerst een eersteklasser in de eindronde. De Pallieters wisten deze na enige spanning toch met glans af te sluiten na een ruime zege tegen Geel.

Dit seizoen

Dit seizoen moet het seizoen van de ommekeer worden. Trainer Trost verlengde zijn contract met meerdere jaren, de nieuwe heilbrenger op het Lisp ziet de toekomst sportief dus rooskleurig in. Wel moet hij het stellen met meerdere nieuwkomers, zo vertrokken na de eindronde een aantal belangrijke spelers onder wie Dreesen, Wils en Imschoot. Het is nu aan de trainer om de vele nieuwelingen snel te laten integreren. Uit een kort gesprekje bleek Lierse voorzichtig ambitieus te zijn en hopen ze daar ook sportief uit de problemen te komen. Lierse heeft zich serieus versterkt en dus lijkt een eventuele degradatie vermijden zeker doenbaar. De nadruk ligt er nu vooral op een rustig seizoen te draaien, financieel lijkt er alvast geen probleem meer te zijn na sterk werk van het huidige bestuur. Inkomsten verhogen en kosten terugschroeven, altijd een succesformule.

Transfers

Lierse verloor zoals gezegd enkele belangrijke spelers, ook het omkoopschandaal eiste zo zijn tol. Met Fassotte, Kacic en Van der Straeten verloor Lierse op een domme manier een brok ervaring. Vooral Hasan Kacic werd meerdere malen gemist, de jonge Thomas De Corte deed het op zijn plaats echter niet onaardig. Met Dreesen (Club Brugge) en Wils (Westerlo) vertrekken twee talenten uit de eigen jeugd. Ook aankomend talent Sasha Iakovenko vertrok, hij trok richting Genk. Bob Peeters, uiteraard zeer geliefd op het Lisp, maakt dan weer de omgekeerde beweging. Peeters werd met veel bravoure en na enige moeite toch binnengehaald. Ook werd veel verwacht van Ernandes (Club Brugge) maar hij viel in de voorbereiding uit met een ernstige schouderblessure. De aanvaller is vier maanden buiten strijd. Lierse speurde ook de provinciale reeksen af en kwam zo bij Seth De Witte, een snelle middenvelder. Van eindrondeconcurrent Hamme nam Lierse Mampuya over, ook een flankspeler. Karel Snoeckx kreeg geen contract bij Lierse, hij trekt weer naar Germinal Beerschot. Opvallend, de kern bestaat weer voor het grootste deel uit Belgen. Slechts acht spelers zijn niet Belgisch, slechts twee zijn van niet-Europese origine.

IN: Seth de Witte (Wilrijk) – Ernandes Bueno de Castro (Club Brugge) - Marc Eberle (Dessel Sport) - Anyanwu Blessing (AA Gent) - Steven Frederix (Berkenbos) - Kristof Snelders (Brussels) - Marko Muslin (Willem II) - Nico Vaesen (Birmingham City) - Mario Verheyen (Westerlo) - Bob Peeters (Genk) - Mike Mampuya (Hamme)

UIT: Stef Wils (Westerlo) - Karel Snoeckx (einde huur, Germinal Beerschot) - Kristof Imschoot (Willem II) - Timothy Dreesen (Club Brugge) - Dirk Mathyssen (Waasland) - Jimmy Smet (Waasland) - Antonio Zardetti (onbekend) - Stefan Fuso en Michael Degreef (Brussels) - Jochem Tanghe (Antwerp) - Michael Nnadji (Brussels) - Adolph Tohoua (Moeskroen) - Sacha Iakovenko (Genk) - Jurgen Raeymaeckers (Roeselare)

Grootste aanwinst: Bob Peeters
Grootste verlies: Timothy Dreesen 

Prognose: Lierse kocht goed en verstandig in, als het bestuur er binnenskamers wat orde in krijgt kan Lierse een zorgeloos seizoen draaien. Voetbalkrant.com ziet Lierse eindigen net boven de degradatiezone in de lagere middenmoot. [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties