Villarreal beleeft Genk-scenario

Philippe Crols
| 0 reacties
Villarreal beleeft Genk-scenario
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond stonden er in Europa her en der finales van de Intertoto Cup op het programma. De winnaars van die dubbele confrontaties mogen deelnemen aan de tweede voorrondes van de Uefa Cup. Niet alleen AA Gent is zaterdag gesneuveld. Ook Villarreal is ten onder gegaan. 

De niet-kwalificatie van het Spaanse Villarreal is zonder meer de grootste verrassing in deze Intertoto-finales. De Spanjaarden verloren over twee wedstrijden van het Sloveense Maribor. Dat is de club die Racing Genk nog maar al te goed zal kennen. In het seizoen '99/'00 schakelden de Slovenen op dramatische wijze Genk uit in de tweede voorronde van de Champions League. Genk bleef met lege handen achter en datzelfde geldt dus nu ook voor het Spaanse Villarreal, vorig seizoen nog halve-finalist in de Champions League. 

'The Yellow Submarine' stond er voor gisteren al wel niet echt goed voor. Het moest een 1-2-thuisnederlaag in Slovenië proberen weg te vegen en dat lukte dus niet echt. Wie enkel de laatste tien minuten van de partij zag kreeg meer dan waar voor zijn geld. Tien minuten voor tijd stond het nog altijd 0-0, maar werd de Italiaan Tacchinardi van de bezoekers uitgesloten. Nihat zorgde vijf minuten later voor de 0-1 en op dat moment hadden de Spanjaarden genoeg aan nog een doelpunt om zich te kwalificeren. Net na de 0-1 viel Villarreal echter met negen mensen na de uitsluiting van Rodriguez. Zajc scoorde meteen daarna de 1-1 en dat zorgde uiteraard voor nog meer frustratie bij de Spanjaarden. Forlan incasseerde de derde rode kaart voor Villarreal dat zo met acht spelers het veld verliet. De wedstrijd eindigde op 1-1 en dus mag Maribor naar de tweede voorronde van de Uefa Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties