Anciaux wil Zaventem ombouwen tot sportsite

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anciaux wil Zaventem ombouwen tot sportsite
Foto: © SC

Bert Anciaux wil de luchthaven van Zaventem ombouwen tot een grote sportsite. Dat vertelt hij op zijn website. Anciaux wil de luchthaven naar een andere plek verhuizen en op de huidige terreinen een grote sportsite uitbouwen. Daar zou ook plaats zijn voor een modern nationaal stadion. Met de nieuwe infrastructuur hoopt de Vlaamse minister van sport de Olympische Spelen van 2024 naar Brussel te halen.

"Indien Brussel ooit kandidaat wil zijn voor de Olympische Spelen in 2024, dan moet er stevig geïnvesteerd worden in topsport en sport voor allen", legt Anciaux uit. "Daarmee zijn we zeer goed bezig. Daarnaast moet er een goede plek gezocht worden. De enige plaats waar echt open ruimte is om dit te realiseren, is natuurlijk de huidige luchthaven in Zaventem."

"Zo vang je meerdere vliegen in één klap. Vlaanderen en Brussel worden de best uitgeruste sportplek ter wereld. De afstand tegenover het stadscentrum is ideaal. We geven een nooit geziene impuls aan het sportgebeuren. Hier komt de broodnodige opvolger van het Heizelstadion. En alle nodige sporten krijgen hier hun tempel. Je geeft ook een enorme injectie aan Vlaams-Brabant. Duurzame toekomstgerichte investeringen waar de hele economie wel bij zal varen. Maar ook de levenskwaliteit van duizenden omwonenden zal eindelijk verbeteren. En de waanzinnige plannen om ooit 35 miljoen reizigers te bereiken op de luchthaven van Zaventem worden opgeborgen. Ook de gezondheid en de sportbeoefening van heel de bevolking kan hierbij winnen."

"Ik geloof in mijn plan", besluit Anciaux. "Er zullen weer conservatieve mensen zijn die het afdoen als irrealistisch, maar als je het bekijkt, zijn het vaak de utopisten die wereldgeschiedenis schrijven. Als we de juiste, positieve mensen mobiliseren voor dit project, ben ik zeker dat het ons kan lukken."
     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties