'Club en Anderlecht starten op gelijke voet'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Club en Anderlecht starten op gelijke voet'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen start de nieuwe voetbalcompetitie met de topper Club Brugge - AA Gent. Traditiegetrouw geven de analisten daags voor de competitie hun toekomstvisie. Zo ook Wim De Coninck, analist bij Belgacom TV.

"Het wordt een tweestrijd tussen Anderlecht en Club Brugge", vertelt De Coninck op Sporza. "Ik schat de kansen tussen die twee op fiftyfifty. Volgens mij krijgen we net als vorig jaar een heel spannende competitie. Ik zie Club en Anderlecht tot het einde vechten om het kampioenschap. Het zal wel tussen die twee gaan."
                                    
"Eigenlijk hoop ik dat Standard de dere hond in de titelstrijd kan worden. Maar dan zal Igor De Camargo wel fit moeten blijven. Tenzij dat het een toptransfer à la Helder Postiga kan doen."

"De topclubs zullen volgens mij op verplaatsing minder met punten morsen", gaat De Coninck verder. "Al blijft het heel moeilijk om in België te winnen. Alle ploegen kunnen goed verdedigen en het is geen sinecure om die defensieve muur te ontmantelen. Ik vind ook niet dat het niveau daalt. Er is misschien wel meer nivellering en ook de echte topspelers hebben we hier niet meer. Maar de intensiteit is wel gestegen. Het is daarom niet mooier of attractiever, maar wel moeilijker."   

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties