Kompany meteen matchwinnaar

Kristof Blomme

In Duitsland wordt dit weekend gevoetbald voor de Liga Pokal. Daarin moest Hamburg het, in Düsseldorf, opnemen tegen Hertha. Hamburg won met het kleinste verschil, 1-0. Kompany toonde meteen z'n grote waarde door het enige doelpunt van de partij aan te tekenen.

Deze zomer verliet Vincent Kompany de Belgische competitie. Hamburg nam hem voor zo'n tien miljoen euro over van Anderlecht. Daar moet hij de opvolger worden van Daniël van Buyten. Zaterdag stond de eerste officiële partij op het programma voor Kompany. Daarin moest hij het met zijn nieuwe club opnemen tegen Hertha BSC. Dat begon het best aan de partij. Na amper vijf minuten vlamde Gilberto op doelman Kirchstein. Na een kwartier kopte Pantelic net naast. Hamburg kon daar weinig tegenoverstellen. Het enige wapenfeit voor de pauze was een schot van Lauth. Vlak voor rust moest Caïro Hertha op voorsprong brengen toen hij oog in oog kwam met Kirchstein. Die pareerde echter knap.

Vroeg in de tweede helft kwam Hamburg zowaar op voorsprong. De nieuwbakken kapitein van der Vaart schilderde een vrije trap tegen de paal en Kompany was er als de kippen bij om binnen te duwen. HSV leek nu de match te controleren. Van der Vaart mocht nog eens uithalen vanop afstand, maar nu vond hij de dwarsligger op zijn weg. Hertha kon niet veel meer terugdoen. Enkel Pantelic bleef gevaarlijk met de kop, maar Kirchstein werd nooit meer echt bedreigd. Hamburg won en speelt dinsdag de halve finale tegen Werder Bremen.