SK Ronse in nauwe schoentjes?

Joeri De Ren
| 0 reacties
SK Ronse in nauwe schoentjes?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met SK Ronse en dat zie je vooral aan de inactiviteit van de club op de transfermarkt. De club zag een hele reeks sterkhouders het nest verlaten en gezien de resultaten vorig jaar mag dan gerust gesteld worden dat de club -zoals ze er momenteel voor staat -een vogel voor de kat lijkt.

De lijst met vertrekkende spelers oogt indrukwekkend en omvat namen als Jinks Dimvula, David Duquesnoy, Abdelaziz Nouhass, Olivier Hernout, Aziz El Khanchaf, stefane Zebre en Monteiro Ferreira Rubenilson. Er zijn nog maar weinig inkomende transfers gerealiseerd en nog minder betreft het hier gevestigde waarden. Volgens de geruchten diende de club zich te ontdoen van alle zwaardere contracten doordat er een gebrek zou zijn aan liquide middelen. 
Er wordt continu gezocht naar nieuwe sponsors en ook de banden met de stad Ronse worden nog nauwer aangehaald. Ronse steunt haar club en trekt de budgetten voor de jeugd op, betaalde eerder de lichtinstallatie en ondersteunde ook de bouw van de vorig jaar afgewerkte staantribune. De stad zal zelfs de verplaatsingen van de jeugd betalen en op alle andere mogelijke manieren de ploeg blijven steunen. Zo betaalt de stad alle onderhoud aan de terreinen van de club door een voltijdse arbeider te leveren die hiervoor instaat. Nog lang geen steun verlenende praktijken zoals over de taalgrens vaak schering en inslag is, maar voor een middelgrote gemeente toch een behoorlijk ondersteunend sportbeleid. De club kreunt en kraakt en weet dat het dit jaar niet makkelijk zal worden.

De voorzitter zei: "Als we geen spelers meer aanwerven staan we zwak, maar het is wel de bedoeling dat er nog spelers bijkomen. Ons budget daalt en bovendien gaat er percentueel minder naar het sportieve. Dit doet zich voelen uiteraard. Tweede klasse is voor sponsors en supporters blijkbaar niet aantrekkelijk genoeg en dus dalen onze werkingsmiddelen. Gelukkig hebben we alle steun van de stad die beseft hoe belangrijk een club als de onze kan zijn voor de jeugd en de sportieve ontwikkeling in de regio."

De trainer verwoordt het als volgt: "Als we competitief willen zijn moeten we minstens nog 8 spelers aan onze kern toevoegen. Op het vlak van de aanval staan we nog nergens en er is te weinig concurrentie binnen de groep. We moeten durven toegeven dat we in vergelijking met vorig jaar erop achteruit gegaan zijn. Zelfs de groep beseft dit ten volle. Iedereen wil vechten voor het behoud. Het zou jammer zijn te degraderen net nu er een volwaardige accommodatie is opgezet. Maar de realiteit is soms harder dan de logica."

Iedereen binnen de club doet zijn best om de schijn hoog te houden. Naar verluid zou het budget zelfs gehalveerd zijn en zijn de meeste spelers vertrokken omdat ze al lang niet meer betaald waren... De club moest hen dus wel laten gaan en verdiende dan ook geen Euro met hun transfers. De kaart van de jeugd trekken en nauw samenwerken met de stad om de jeugd kansen te bieden lijken mooie slogans, maar zijn eerder de laatste stuiptrekkingen van een noodlijdende club. Staat er dit jaar weer een club op de rand van vereffening in tweede klasse ? Het lijkt erop, al wensen we de sympathieke club uit de Vlaamse Ardennen alle succes toe bij hun pogingen de club te doen overleven en te redden van degradatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties