Kopenhagen wil zich versterken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kopenhagen wil zich versterken
Foto: © SC

De Deense landskampioen FC Kopenhagen wil graag naar de Champions League en wil daarom een nieuwe spits. De aanvaller die de club op het oog heeft is Ailton José Almeida, maar het is nog lang niet zeker of de Braziliaan woensdagavond al speelgerechtigd zal zijn als Ajax Amsterdam, de tegenstander in de laatste voorronde van het kampioenenbal, naar de Deense hoofdstad afzakt.

De 21-jarige Almeida speelt momenteel voor de bescheiden Zweedse club örgryte IS, waarvoor hij 23 keer doel trof in vijftig wedstrijden. Het is zeker dat Kopenhagen de UEFA niet meer tijdig Almeida kan aanmelden zodat hij speelgerechtigd zou zijn. Volgens de reglementen van de Europese voetbalbond moest dat ten laatste op 3 augustus gebeuren. Kopenhagen zelf is van mening dat het nog kan tot 24 uur voor aanvang van de wedstrijd.

Wie zeker niet van de partij zal zijn bij Kopenhagen is Alvaro Santos, een andere Braziliaanse spits. Hij werd vorige week versast naar de Franse topklasser FC Sochaux. Santos scoorde vorig seizoen vijftien keer voor Kopenhagen en trof in de nieuwe competitie ook al twee keer raak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties