Feest in Kazachstan

Feest in Kazachstan
Foto: © SC

Is Kazachstan Europees kampioen geworden? Nee, de Kazakken komen al voor veel minder op straat. Na het 0-0 gelijkspel tegen België werd in de straten van de Kazachse hoofdstad Almaty feest gevierd. Het was toen ongeveer 2 uur ’s nachts. Hieronder enkele reacties:
 
Bondscoach Arnold Pijpers: “We deden onze huiswerk en speelde volgens onze sterkten wat betekent de counter. Ik had nooit schrik de wedstrijd te verliezen buiten de laatste minuten.”
 
Bondsvoorzitter Rakhat Aliyev: “Een gelijkspel tegen een opponent die groot favoriet was om de wedstrijd te winnen, is zeker een teken dat onze werkkracht om Kazachtsan op een hoger niveau te brengen zijn vruchten afwerpt. Sinds we vier jaar geleden bij de Uefa zijn gekomen, proberen we ons voetbal te herschikken naar een professionele manier. Het eerste element was dat we onze voetballers een kans moesten geven om zich verder te ontwikkelen en dat is natuurlijk in Europa. We hebben bewezen dat Kazachstan niet langer tot de outsiders moet gerekend worden.”
 
Dmitri Fisenko, supporter: “Ik denk dat onze echte held doelman David Loriya is. Hij maakte enkele mooie saves op moeilijke ballen. Zijn reflexen zijn buitenaards. Het is jammer dat Nurbol Zhumaskaliev en Dmitri Byakov niet scoorden, maar dit is een goede start.”
 
Eugeni Yarovenko, voormalige verdediger van FC Kairat Almaty: “Dit punt is echt als een gouden medaille voor ons. Kazachtstan toonde karakter en dat ze geen schrik hebben van sterke tegenstanders. Misschien is het te vroeg, maar je kan een vergelijking maken met Letland en Oekraïnië die respectievelijk op het Europees en Wereldkampioenschap speelde. Waarom zou Kazachstan hen niet volgen? Ik denk dat een groot aandeel in dit succes te danken is aan de Nederlandse technische staf. Ik denk ook niet dat dit de laatste keer zal zijn dat we zullen vieren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties