Overige matchen uit Ligue 1

Ruben Claesen

Le Mans – Valenciennes 3-2
Le Mans begon bijzonder slecht aan de wedstrijd. Nog voor het halfuur stond het met twee doelpunten in het krijt, na twee goals van Steve Savidan. Maar het vocht terug en nog voor rust kon Romaric (ex-Beveren) de aansluitingstreffer maken. Na rust zorgden Samassa en Bangoura voor de zege. Le Mans deelt nu de leiding in de Ligue 1, samen met Marseille.

Lens – Lorient 1-1

Na de pandoering in de Derby du Nord tegen Lille vorige week (4-0) had Lens iets goed te maken. Aruna Dindane wist wat en maakte vijf minuten voor rust de openingstreffer. Maar Lorient beet van zich af en kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte via Christophe Jallet.

Nantes – Troyes 1-1

Nantes nam een droomstart. Na een vrije trap van Christian Wilhelmsson, die negentig minuten tussen de lijnen stond, werkte Blaise Kouassi de bal in eigen doel. Loïc Guillon vond dat geschenk zo attent dat hij na twintig minuten in de tweede helft net hetzelfde deed. Elk een eigen doelpunt, 1-1.

Rennes - Monaco 1-1

Voor het seizoen werd Monaco een outsider voor de titel genoemd, maar na drie speeldagen staan de Monegasken gedeeld laatste, samen met de thuisploeg overigens. Even voor het kwartier bracht Jan Koller Monaco op voorsprong. Pas laat in de wedstrijd - zo’n vijf minuten voor het einde – kwam Rennes op gelijke hoogte via Jimmy Briand. Voor beide ploegen is dit het eerste punt.

Sedan – Sochaux 1-1

Na een kwartier bracht Julien Quercia de bezoekers op 0-1. Neofiet Sedan, waar Grégory Pujol op het uur mocht invallen, kwam pas op drie minuten van het einde op gelijke hoogte na een strafschopdoelpunt van Lachor.

Saint-Etienne – Nancy 1-0

Saint-Etienne heeft z’n start niet gemist. Na de zege in en tegen Monaco vorige week (1-2) boekte het nu ook haar eerste winst in een thuiswedstrijd. Een doelpunt van Araujo Ilan even na het uur volstond. Vijf minuten daarna moest Nancy nog met tien verder, na een rode kaart voor Duchemin.