Analyse Analyses 2006/2007 - K.A.S. Eupen

Joeri De Ren
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - K.A.S. Eupen
Foto: © SC

1.      Inleiding

Eupen is de enige vertegenwoordiger van de Oostkantons binnen de hoogste nationale reeksen. Het is een van de verste verplaatsingen voor veel clubs en voor de meeste fans een nobele onbekende.  Nieuws omtrent deze tweedeklasser is zeer schaars in het Vlaamse landsdeel.  Eigenlijk wordt de club ook in het Franstalige ladsdeel eerder stiefmoederlijk behandeld.  Met Grosjean beschikken ze over een echt gentleman als trainer en diens verantwordelijkheid is op de eerste plaats zorgen voor het behoud.  Eupen is een amateurclub met beperkt budget en zodoende is het behoud altijd de eerste zorg en al wat daarbij komt is mooi meegenomen.
 
2.      Ploeg
 
Eupen versterkte vooral de aanval.  Ten eerste was er de aankoop van El Abbadi bij concurrent OHL, waar deze vorig jaar 9 keer de weg naar de netten vond.  Ten tweede haalden ze ook Benoit Closset weg bij eerste-provincialer Grivegnée.  Hij was vorig jaar de onbetwiste topschutter in zijn reeks en werd door vele clubs gegeerd.  Hierbij komt dat Marc Keller, de stevige en betrouwbare spits van de Eupenaars ook bij zijn ploeg bleef.  Het grootste verlies aan de kant van Eupen is ongetwijfeld supertalent Guillaume Gillet die naar AA Gent verkaste.  Ook Michael Goossens verlaat de club nadat hij eerder teleurstelde.  Het budget steeg en de kern werd verbreed met de inbreng van enkele beloften.  Hierdoor lijkt de kern ook meer gewapend in de breedte en dus bij schorsingen en of blessures. 
 
3.      Geschiedenis
 
De Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen (4276), kortweg K.A.S. Eupen is een team met een lange voorgeschiedenis.   De ploeg is het gevolg van een fusie tussen Football Club Eupen met stamnummer 92 en La Jeunesse d’Eupen met stamnummer 108.  FC Eupen werd officieel lid van de KBVB in 1920 toen de nieuw aanghechte delen van België de toestemming kregen zich aan te sluiten.  La Jeunesse d’Eupen volgde.  Oorspronkelijk noemde deze vereniging Verein fur Jugend und Volkspiele E.V. Eupen en was het een fusie tussen de reeds bestaande FC Fortuna en Eupen B.E.V. die beide in 1908 het daglicht zagen.
 
AS Eupen werd nooit een echte topper, noch vaste waarde in een bepaalde reeks tot de jaren ’60 toen ze zich definitief in bevordering nestelden.  Een goede tien jaar later bereikten ze voor het eerst tweede nationale.  In 1974 behaalden ze zelfs bijna de promotie.  Begin de jaren ’80 speelde de Duitstaligen terug in bevordering.  Ondertussen zijn ze terug opgeklommen tot tweede en vorig jaar stond de club 5e in de stand aan de winterstop.  Even gaven ze de indruk dé verrassing van het seizoen te zullen worden. 
 
4.      Infrastructuur
 
De ploeg speelt momenteel in het Kehrweg-stadion dat plaats biedt aan ongeveer 5700 toeschouwers.  Slechts 566 toeschouwers kunnen een plaats bemachtigen op de moderne overdekte zittribune die ook beschikt over een 150-tal businessseats.  Verder kunnen  2400 toeschouwers op een overdekte staanplaats onderdak vinden en 2500 op een onoverdekte staanplaats. De hoofdtribune biedt alle comfort voor het moderne voetbal terwijl de rest van het stadion sober van inrichting te nemen valt.
 
5.      Prognose
 
Ook Eupen wordt in de middenmoot verwacht.  Verder blijft het afwachten of de amateurs net als vorig jaar erin zullen slagen hogerop te mikken.  Een verrassing blijft steeds mogelijk.  Nadeel van de Eupenaren is dat ook zij gevoelig zijn voor blessurelast en kaartenlast omwille van de smalle kern op sommige posities. 
   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties