Analyse Analyses 2006/2007 - KVSK United

Niels Hendriks
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - KVSK United
Foto: © SC

1. Inleiding
 
KVSK United Overpelt Lommel was in hun eerste seizoen in tweede klasse de grote verrassing. De fusieclub streed als nieuwkomer tot op de laatste speeldag voor de titel met Bergen en ook in de eindronde was het tot het einde in de running voor eerste klasse. De ploeg van Peter Balette eindigde echter telkens op een tweede plaats zodat hen een tweede seizoen in tweede klasse wacht.
 
2. De ploeg
 
Vorig seizoen haalde KVSK United hun beste niveau voor de winterstop. Van die ploeg zagen ze alleen Wouter Scheelen en Frank Machiels vertrekken. Davy Oyen en Kalulika, die pas na het verdwijnen van KBHZ naar KVSK United trokken, verlieten net zoals Scheelen de club om in eerste klasse aan de slag te kunnen gaan. 

In het doel blijft Govert Boyen de onbetwistbare nummer één. Met de transfer van Harald Pinxten werd het vertrek van Machiels uitstekend opgevangen. En met de jongeren Randy Van Heijnsbergen, Ruben Corstjens en Matthias Trenson werd er ook in de breedte en voor de toekomst aangekocht. Ook Vincent Euvrard is terug present na zijn scheenbeenbreuk. Op het middenveld keerden Robin Peeters (Geel) en ook Dimitri De Condé (STVV) terug naar de Gestelsedijk, beide spelers hebben immers nog voor Lommel SK gespeeld. Maar nog belangrijker voor United is dat draaischijf Philip Haagdoren er nog een jaartje bij doet. Voorin werd de versterking bij onze Nederlandse buren gezocht met de straatvoetballer Lorenzo Netteb en de jonge Prince Rajcomar.   
 
3. Geschiedenis

KVSK United Overpelt Lommel is in 2003 ontstaan uit de overblijfselen van KFC Lommelse SK en KVV Overpelt-Fabriek. De twee vooraanstaande clubs uit Noord-Limburg besloten om samen te werken nadat KFC Lommelse SK door de voetbalbond geschrapt werd wegens een faillissement. Zowel KVV Overpelt-Fabriek als KFC Lommelse SK hebben hun gloriemomenten gekend met als hoogtepunten een bekerfinale en Intertoto-voetbal voor KFC Lommelse SK. KVV Overpelt-Fabriek daarentegen speelde 50 jaar lang in de nationale reeksen.
 
De nieuwe club eindigde in hun eerste seizoen in derde klasse B op een tweede plaats en werd in de eindronde uitgeschakeld door Turnhout. KVSK United werd het seizoen daarop de oververdiende kampioen en verloor geen enkele wedstrijd. De kampioenenwedstrijd aan de Gestelsedijk tegen Tongeren trok bijna 6.000 toeschouwers. Een bewijs dat het voetbal in Noord-Limburg terug leefde.
 
4. Infrastructuur
 
KVSK United werkt zijn thuiswedstrijden af in het Stedelijk Sportstadion van Lommel. Het stadion waar vroeger Lommel SK speelde heeft een capaciteit van 12.500 waarvan 10.500 staanplaatsen. Het stadion werd in 1992 verbouwd en bij de openingswedstrijd Lommel - Anderlecht was het stadion volledig uitverkocht met meer dan 13.000 bezoekers. Ook bij de derby’s tussen Lommel en Racing Genk was het stadion verschillende keren uitverkocht.
 
5. Prognose

Even goed doen als vorig seizoen wordt moeilijk voor de Noord-Limburgers. Maar de ploeg is zeker en vast versterkt, alleen het vertrek van Scheelen lijkt niet opgevangen. Afgelopen seizoen was de kern veel te smal om een heel seizoen hoog te presteren. De kern is nu verbreed en kwalitatief versterkt, dus de ploeg moet in staat zijn om blessures en schorsingen op te vangen. KVSK United is dan ook onze favoriet voor de titel, maar ook de concurrentie heeft zich goed versterkt zodat we een erg spannende titelstrijd mogen verwachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties