Analyse Analyses 2006/2007 - Red Star Waasland

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - Red Star Waasland
Foto: © SC

1. Inleiding
 
Vorig seizoen haalde Red Star nog bijna de eindronde, eerst kregen ze gelijk door de rechtbank waardoor Geel uitgesloten werd en Waasland in hun plaats kwam. In beroep werd dit vonnis echter ongedaan gemaakt en zo kon toch Geel de eindronde spelen. Pech voor de mannen van Geeraerd, die inmiddels naar Roeselare vertrokken is. Het zou een hele prestatie geweest zijn. De ploeg zou zijn eerste twee jaar in tweede klasse direct twee eindrondes bereiken, maar het mocht niet zijn.
 
2. De Ploeg
 
Zoals hierboven aangehaald is trainer Geeraerd vertrokken naar Roeselare. Terwijl deze momenteel mooie prestaties neerzet bij de eersteklasser mag Benny Lobijn, ex-Eendracht Zele, zich proberen bewijzen bij de geel-roden. Zoals elk jaar is het bij Red Star Waasland een komen en gaan van spelers. Maar liefst 13 spelers vertrokken waarvan er amper eentje niet naar een lagere competitie ging. Dit was Bjorn Derycke, deze was betrokken in een ruil met Thierry Flies (VW Hamme). Er kwamen buiten Flies nog 10 spelers bij met opmerkelijke namen als Jimmy Smet (Lierse), Werry Sels (Brussels) en Christian Bouckenooghe (Roeselare).
 
3. Geschiedenis
 
De wijk ’t Ster vond dat het klaar was voor een voetbalploeg. Zo richtte huidig ere-voorzitter in 1936 Red Star op. Het duurde echter tot na de tweede wereldoorlog vooraleer de KBVB de aansluiting binnenkreeg van KFC Red Star Haasdonk. De club was gedurende decennia een anoniem bestaan beschoren in de provinciale reeksen, het ging op en neer, tot zelfs in de vierde en laagste provinciale. Toen daar in het seizoen 1979-1980 de titel behaald werd, was daar meteen ook het teken voor een geleidelijke opmars. In 2000 ging het echter heel snel. Voor het eerst werd aangetreden in de nationale bevorderingsreeksen en ook daar kon men direct doorstoten. Zo mocht Red Star uitkomen in derde klasse. Het huidig Robert Waterschootstadion voldeed niet meer en er werd uitgeweken naar het Puyenbekestadion van het ter ziele gegane SK Sint-Niklaas. Deze verhuis had ook een naamswijziging tot gevolg, vanaf dan ging de ploeg door het leven als Red Star Waasland. Het Robert Waterschootstadion wordt nog steeds gebruikt voor jeugd- en beloftewedstrijden. In 2004 wist Waasland kampioen te spelen in derde klasse en zo was er voor het eerst in het bestaan dat de club uitkwam in tweede klasse. Het eerste seizoen in tweede klasse was meteen goed voor de eindronde en ook vorig seizoen scheelde het bitter weinig zoals u al kon lezen.
 
4. Infrastructuur
 
Het Puyenbekestadion heeft een maximum capaciteit van 6000 toeschouwers, waarvan 1425 zitplaatsen. Het stadion was vroeger de thuishaven van SK Sint-Niklaas, die club hield echter op met bestaan in 2000 toen het de fusie aanging met Sporting Lokeren. Indien dit seizoen de overstap naar eerste klasse gemaakt wordt, zullen er uitbreidingen aan het stadion komen, deze plannen liggen al klaar. Red Star Waasland kan ook nog op een tweede complex rekenen, voor de verhuis naar Puyenbeke werd er gespeeld in het Robert Waterschootstadion, dat nog steeds gebruikt wordt. Dit complex heeft 3 terreinen, het A-terrein met een zittribune van zo’n 300 zitjes en een staantribune. De totale capaciteit van het A-terrein is ongeveer 1500 toeschouwers. Verder is er nog een B-terrein “in den bos” en het C-terrein.
 
5. Prognose
 
Red Star Waasland beschikt over één van de sterkere kernen in tweede klasse. Veel spelers hebben eersteklasse-ervaring. De vraag is echter of er met de 11 nieuwe spelers en 13 vertrekkers tijdig een solide elftal op de mat kan gebracht worden met toch een onervaren coach. Indien Lobijn zijn huiswerk tijdig klaar heeft kan dit Waasland zeker en vast meestrijden voor de titel, top drie en een eindrondeticket zijn dus realiteit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties