Benfica neemt makkelijk afstand

Benfica is erin geslaagd zich te kwalificeren voor de Champions League. Het won de terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League met 3-0 en verzekerde zich zo van de groepsfase. De heenwedstrijd in Oostenrijk eindigde op 1-1. Austria moet zich tevreden stellen met het vangnet van de Uefa-beker. Portugal heeft zo drie ploegen op het kampioenenbal.

Het was Benfica dat het best uit de startblokken schoot en dat resulteerde na iets meer dan 20 minuten spelen in de voorsprong. Rui Costa vierde z’n terugkeer bij Benfica met een snoeihard afstandsschot dat de netten bol deed staan, 1-0. Nog voor de rust werd de score verdubbeld. In de slotfase van de eerste helft versloeg Gomes doelman Safar na het voorbereidende werk van de Griek Katsouranis.

In de tweede helft was het voor de Portugezen vooral zaak van de wedstrijd te controleren en indien mogelijk nog een derde keer te scoren. En dat lukte ook, Rui Costa pakte uit met een geniale pass die Petit bereikte en die kon scoren. Even daarvoor kon Austria een eerste keer dreigen via Wallner. Benfica-doelman Quim pakte probleemloos en behield zo de nul. Benfica verdiend door naar de Champions League.