RSCA krijgt extraatje na kwalificatie Hamburg

Thomas Dubois
| 0 reacties
RSCA krijgt extraatje na kwalificatie Hamburg
Foto: © SC

Sinds gisteren bevindt er zich een afvaardiging van Anderlecht in Spanje, daar spelen ze vanavond immers een galawedstrijd tegen Real Madrid. In Spanje speelde Hamburg gisterenavond tegen Osasuna. In het tussenseizoen maakte Vincent Kompany de overgang van Anderlecht naar Hamburg. Toen werd afgesproken dat als Hamburg zich zou plaatsen voor de Champions League, Anderlecht een extraatje zou  krijgen.
 
Hamburg kon zich kwalificeren na een thriller van formaat. Dat wil zeggen dat Anderlecht nu bovenop de acht à tien miljoen euro alvast een flink extraatje heeft. De komende vijf jaar kan het bedrag oplopen tot maximaal 15 miljoen euro. Anderlecht schat 12 à 13 miljoen euro realistischer in. Kompany speelde gisteren maar een paar minuten mee. Hij was fit geraakt, maar kreeg toch al vlug last van z’n liesblessure.
 
Vandaag wordt er overigens normaal ook een overeenkomst getekend tussen Anderlecht, de gemeente en het Brusselse Gewest. Daarin zal staan dat Anderlecht gedurende vier jaar elk jaar een bonus zal opstrijken van 1,25 miljoen euro voor de heropbouw van het jeugdcomplex in Neerpede. Anderlecht zelf maakte 7,5 miljoen euro vrij voor de vernieuwing. Anderlecht wil het complex laten uitgroeien tot één van de modernste in Europa. [AN] 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties