Barça op weg naar derde titel op rij?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Barça op weg naar derde titel op rij?
Foto: © SC

Morgen begint eindelijk ook de Spaanse competitie. De eerste speeldag werd al onmiddellijk aardig door elkaar gehaald door de wedstrijd van vrijdag. Barcelona en Sevilla (0-3) speelden vrijdagavond immers om de Europese supercup in Monaco. Daardoor zijn er op zaterdag, zondag, maandag en zelfs dinsdag wedstrijden van de eerste speeldag. Barcelona lijkt klaar voor zijn derde titel op rij. Maar aartsrivaal Real Madrid wil opnieuw titels halen. De Koninklijke zit immers al drie jaar zonder prijs. Ook Valencia, Villarreal en FC Sevilla hebben goed ingekocht om de twee groten het vuur aan de schenen te leggen.
 
Zaterdagavond geven Valencia en Betis Sevilla het startschot van de Primera División. Het duel staat bol van geruchten en conflicten. Joaquín, sterspeler van de verdiblancos zou voor 25 miljoen euro naar Valencia verhuizen, maar de transfer is nog altijd niet rond. Bij de thuisploeg geloven ze rotvast in de komst van de Spaanse international. Ook in Mestalla zijn er heel wat problemen. Ayala ligt in conflict met sportief directeur Carboni en wil naar Villarreal verhuizen en aanvaller op overschot Kluivert zou verkassen naar Feyenoord. Valencia-coach Sánchez Flores hoopt desondanks met zijn team niet alleen te schitteren in de Champions League maar wil ook meedoen voor de Spaanse titel, te beginnen met de wedstrijd van vanavond.
 
De topper van de speeldag is ongetwijfeld Real Madrid – Villarreal.  De Koninklijke maakte woensdag enkel in de eerste helft indruk tegen Anderlecht en de andere oefenwedstrijden waren ook al niet schitterend. Real lijkt eindelijk wel terug een evenwicht in zijn team gevonden te hebben met verdedigende middenvelders Diarra en Emerson. El submarino amarillo heeft deze zomer leuke transfers gedaan en goudhaantjes Riquelme en Forlán kunnen behouden. Villarreal hoopt opnieuw voor de Champions League-plaatsen te spelen.
 
Zondagavond staan er nog zes wedstrijden op het programma. Bekerwinnaar Espanyol ontvangt in eigen stadion promovendus Gimnástic. De Catalaanse derby is al direct een mooi begin voor nieuwkomer Nástic Tarragona, dat vorig jaar tweede eindigde in de Segunda División. De andere nieuwkomer Recreativo speelt in eigen stadion tegen Mallorca. De laatste ontmoeting dateert van 2003. Toen verloor Recreativo Huelva de Spaanse beker van de eilandploeg met 3-0. Zondagavond staan ook de twee revelaties van vorig seizoen tegenover elkaar, Osasuna en Getafe. Osasuna werd deze week ongelukkig uitgeschakeld voor Champions League-voetbal door Hamburg. Getafe-trainer Schuster wou de druk wat wegnemen bij zijn team en benadrukte dat dit seizoen het behoud het voornaamste is voor zijn ploeg.
 
Racing ontvangt zondagavond Atlético Madrid. De Madrilenen bouwden een heel nieuw team en konden hun belangrijkste spelers (Torres en Maxi) houden. De rojiblancos hopen stiekem om mee te doen voor de eerste vier plaatsen. De thuisploeg zelf heeft ook ambities dit seizoen. Racing Santander kocht publiekslieveling Munitis terug van Deportivo en haalde nog enkele belangrijke versterkingen in huis. Dat Deportivo speelt in het Riazor-stadion tegen Zaragoza. Bij de thuisploeg loopt nog niet alles op wieltjes. Zo staakte trainer Caparrós onlangs plotseling een training zonder enige deftige verklaring. De bezoekers uit Zarogoza haalden met Aimar een prachtige spelverdeler in huis.
 
De laatste wedstrijd van zondagavond wordt om negen uur gespeeld. In de Baskische derby staan Athletic en Real Sociedad tegenover elkaar. Beide teams speelden vorig jaar een bleek seizoen en hopen dit jaar daar iets aan te veranderen. Barcelona hoopt maandag dan weer de kater van gisteravond te verwerken in het Balaídos-stadion van Celta. De club lijkt helemaal klaar voor haar derde titel op rij. Naast de versterkingen (Thuram, Zambrotta en Gudjohnson) lijkt ook Saviola meer dan ooit de ideale vervanger van Eto’o bij de blaugranas. Kersvers Europees supercupwinnaar Sevilla ontvangt dinsdag in eigen huis promovendus Levante.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties