Analyse Toppers overtuigen niet

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Toppers overtuigen niet
Foto: © SC

Op  de eerste speeldag van de Primera División hebben de titelfavorieten geen overtuigende prestatie neergezet.  Barcelona won met veel moeite op het veld van Celta de Vigo, terwijl Real Madrid al meteen punten verloor tegen Villarreal.  Ook Valencia stelde enigszins teleur, maar het won wel van Real Betis.   Sevilla heeft duidelijk wel al de goede vorm gevonden en is de eerste leider na een 4-0 zege tegen Levante.
 
Titelverdediger Barcelona stond meteen voor de moeilijke verplaatsing naar Celta de Vigo.  De Catalanen konden geen beroep doen op Ronaldinho en speelden een teleurstellende partij.  Pas in de slotminuten kon Gudjohnsen de winnende treffer binnentrappen en het te harde verdict vellen voor een verdienstelijk Celta.  De Galiciërs lijken opnieuw over een degelijke ploeg te beschikken, terwijl Barça nog niet hersteld leek van de opdoffer tegen Sevilla en moet hopen dat Ronaldinho nog even blijft.   
 
Real Madrid werkte geen al te beste voorbereiding af en zette die lijn voort in de wedstrijd tegen Villarreal.   De Madrilenen misten de creativiteit om een stevige tegenstander echt in de problemen te brengen, terwijl Villarreal zich min of meer tevredenstelde met een puntje. Het scoreloos gelijkspel was dan ook een  logisch resultaat.  Capello heeft duidelijk nog wat werk om de vele nieuwelingen in te passen.  Villarreal kan zich dit seizoen volledig concentreren op de competitie en moet zijn waarde nog bewijzen in de komende wedstrijden. 
 
Valencia wil zich dit seizoen opnieuw roeren in de titelstrijd, maar kon tegen Real Betis die ambities geen kracht bijzetten.  Het team uit de appelsienenstad behaalde een zuinige 2-1, maar had die overwinning vooral te danken aan zijn efficiëntie en een tekort aan doelgerichtheid bij de tegenstander.   De komst van Joaquín moet het gebrek aan creativiteit wat kunnen opvangen, terwijl Real  Betis het binnengekomen transfergeld nuttig benutte om enkele noodzakelijke versterkingen binnen te halen.
 
Atlético Madrid heeft het seizoen nog eens goed ingezet.  De hoofdstedelingen haalden het op verplaatsing bij Racing Santander met  het kleinste verschil.  Fernando Torres scoorde het enige doelpunt van de partij en bezorgde zo zijn team de eerste uitoverwinning op een openingsspeeldag sinds 1989.  Makkelijk ging het overigens niet,  want Atlético speelde één helft met 10 man.  Voor Racing wordt het wellicht opnieuw  een lastig jaar.  Atlético hoopt dat het dit seizoen minstens kan meespelen in de Europese strijd.    

Sevilla is helemaal klaar om zich te ontpoppen tot dé ploeg van het competitiebegin en uit te groeien tot een van de seizoensrevelaties.  Na de verrassend vlotte en verdiende winst van de Europese Supercup tegen Barcelona, veegde Sevilla vanavond nieuwkomer Levante van de mat.  Met drie treffers was Kepa de held van de avond.  Kanouté tekende voor de vierde treffer en droeg zo ook zijn steentje bij aan de 4-0 zege. 
 
Osasuna, vorig jaar vierde, heeft het nieuwe seizoen slecht ingezet.  Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League, liep het ook in de competitie fout.   Osasuna ging op eigen veld onderuit tegen Getafe. Versterkt met de Argentijnse nationale doelman Abbondanzieri, die een belangrijk aandeel had in de overwinning, beschikt Getafe over een team dat elke tegenstander het vuur aan de schenen kan leggen.   Voor Osasuna wordt het moeilijk om het uitstekende vorige seizoenen te bevestigen. 
 
Een sterk vernieuwd en verjongd Deportivo heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.  Het  won met 3-2 van Real Zaragoza.  Beide ploegen maakten er een boeiende partij van en lijken klaar te zijn om beter te doen dan vorig seizoen.  Dat kan niet gezegd worden van Espanyol.  De bekerwinnaar trok in de Catalaanse derby tegen Nástic aan het kortste eind.  De promovendus haalde het dankzij een treffer van Campano met het kleinste verschil.  
 
Recreativo, een andere nieuwkomer, pakte ook meteen een punt. In een tegenvallende partij werd pas in de slotminuten gescoord.  Real Mallorca kwam op voorsprong, maar in blessuretijd pakte Recreativo toch nog een verdiend punt dankzij aanwinst Cazorla.  Ook de Baskische derby tussen Athletic en Real Sociedad eindigde op een gelijkspel.  Pas in de slotfase van een evenwichtige partij kon Real Sociedad de gelijkmaker op het bord zetten en zo eindelijk nog eens punten pakken in San Mamés. 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties