Kampioenen uit derde tegen elkaar

Bart Hermans
| 0 reacties
Kampioenen uit derde tegen elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond komt neo-tweedeklasser Tienen op bezoek bij een andere neo-Tweedeklasser, het Oost-Vlaamse FCV Dender. Tienen speelde vorig seizoen heel goed en zag dat bekroond met de kampioenstitel in derde klasse B. Dender deed hetzelfde in reeks A.
 
De suikerploeg won op de eerste speeldag verrassend met 2-0 van titelkandidaat Waasland met doelpunten van Geebelen en Bayock, in de beker versloegen ze Torhout met 3-1. Dender won zijn eerste wedstrijd op het veld van Oostende met 2-3, bij Dender scoorde Van Geem tweemaal en Thiebaut. In de beker wonnen ze met 2-1 tegen Ronse. Beide ploegen weten voor de aftrap tegen welke eersteklasser ze moeten spelen in die Beker.
 
Vermits beide ploegen vorig jaar niet voor het officieuze kampioenschap van derde klasse hebben gespeeld is dit alsnog de kans om uit te maken wie de sterkste ploeg is . Voordeel voor Dender is wel dat ze bijna hun volledige kampioenenkern hebben kunnen behouden, Tienen heeft heel wat spelers zien vertrekken in het tussenseizoen. Het is dus de allereerste ontmoeting tussen deze twee ploegen in huidige vorm. Tienen en het vroegere Denderleeuw ontmoetten elkaar al wel tien keer. Tienen won twee keer, Denderleeuw drie keer en er werd vijf keer gelijk gespeeld. De wedstrijd wordt gespeeld om 20h in het Florent Beeckman stadion. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties