Kan KSK Ronse bevestigen?

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Kan KSK Ronse bevestigen?
Foto: © SC

Vanavond komt KSK Ronse op bezoek bij VW Hamme. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd op een spectaculaire 6-2 overwinning voor de thuisploeg. VW Hamme heeft ook de geschiedenis mee. Ronse wist nog nooit te winnen bij de wuitens en slechts tweemaal gelijk te spelen. Het leed ook al grote nederlagen, 3-0 in het seizoen 2000/2001, 4-1 in 2004/2005 en zoals reeds gezegd vorig seizoen 6-2.
 
Terug naar het heden nu. Menig kenner dichtte Ronse een moeilijk seizoen toe. Wegens financiële problemen waren ze verplicht hun zwaarste contracten te ontbinden en te vervangen door onbekend talent. Toch wisten de mannen van trainer Denie op de eerste speeldag het sterke OH Leuven op een 1-1 gelijkspel te houden. Minder goed verging het VW Hamme, zij verloren met 1-0 op het terrein van Virton.
 
Het is de jeugd die bij Ronse het voortouw neemt. Getalenteerde youngsters, zoals de gebroeders Buyssens en spitsbroeders De Bruyne en Gustin, strijden enthousiast voor elke bal. Zo komt KSK Ronse sterker voor de dag dan verwacht. Bij VW Hamme mist men nog altijd de geblesseerde Van Der Heyden en Karel De Smet is nog twijfelachtig. Het is slechts de vraag of Bart Vlaeminck alweer op de bank zal gehouden worden door trainer Verkempinck. Vlaeminck wist in de bekerwedstrijd de wedstrijd open te breken door twee doelkansen en de beslissende assist. Als Vlaeminck in de ploeg komt zal het waarschijnlijk Van Hyfte zijn die een rij naar voor schuift en daar de plaats inneemt van een ontgoochelende Djamba-Shango. Deze laatste werd gisteren apart geroepen door trainer Verkempinck en keek tijdens het gesprek nogal beteuterd, dit kon wel eens een voorteken zijn.
 
VW Hamme moet vandaag zijn eerste competitietreffer aantekenen en zijn eerste punten van het nieuwe seizoen binnenhalen want de supporters zien liefst een herhaling van vorig seizoen. KSK Ronse moet het goede resultaat van de eerste speeldag bevestigen en zou mits uitwinst een sterk signaal kunnen sturen dat ze niet het zwakkere broertje zijn in deze tweede klasse. Om 20u15 weten we meer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties