Interview Zultse gewapend voor historisch seizoen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zultse gewapend voor historisch seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag 2 september start de competitie 2006-2007 in het nationale vrouwenvoetbal. Het betekent meteen een historische start nationaal vlak want een kwartet ploegen begint dit seizoen in derde nationale met een B-ploeg. Net als Stand. Luik, Anderlecht en  Helchteren behoort ook DVV Zultse tot de uitverkorenen die vorig seizoen na een spannende provinciale eindronde de doorbraak forceerden naar het nationale voetbal. Zultse ligt meteen gebrand om komaf te maken met netelige toestanden die zich vorig seizoen opstapelden

. ,,Met de B-ploeg is het de bedoeling speelsters op te leiden via een hoger niveau, naar de A-kern toe. Voor de nieuwe trainster Saskia Molly ligt hier een uitdaging te overwinnen om via oordeelkundig voetbal gekoppeld aan een sterke cohesie te mikken naar de middenmoot. Om die reden werden een aantal speelsters aangetrokken om de B-kern te versterken. Julie Midavaine (Doornik), Latifa Abdallah (Doornik), Romy Jacques (Staden),  Melanie De Smet (Staden) en Inge Balbaert (SK Zwevezele) moeten in staat zijn samen met de overige kernspeelsters deze prognose te realiseren’’ beklemtoont de Zultse manager Geert De Poorter.

,,Voor wat de A-ploeg ofte fanion betreft : we  mikken resoluut op een betere competitie dan vorig seizoen. We waardeerden het werk die trainer Kurt Clauw leverde om Zultse in hoogste klasse te houden. In deze optiek gingen we enigszins op zoek naar ervaren speelsters om van het A-bastion een meer stevige structuur op te bouwen. Ook mede door het vertrek van enkele sterkhouders was het noodzakelijk ervaring te injecteren’’ meent De Poorter. Duidelijk is in ieder geval dat de groen-gele Oost-Vlaamse topper speelsters aantrok die het klappen van de zweep in ’s lands hoogste afdeling onder de knie hebben.

Trainer Kurt Clauw zal alvast tevreden zijn met de aanwerving van Lore Vandeghinste (VCD E. Aalst), Sara Metsu (Oostende), Bianca Ternier (Oostende), Veronique Labeeuw (Oostende), Vanessa Molly (VCD E. Aalst), Catherine De Baere (Ladies Oudenaarde), Elien Ameye (DVC Zuid-West) en Marijke De Rouck (DVC Zuid-West). 

,,De combinatie van jongeren en ervaren speelsters lijkt de gepaste mix om straks in eerste klasse ons vel duur te verkopen. Trouwens onze competitiestart is niet van de poes. Zaterdag a.s om 15.30 starten we op eigen veld tegen landskampioen Rapide Wezemaal. Na afloop volgt de historische eerste wedstrijd in derde nationale tussen de B-ploegen van DVV Zultse en RSC Anderlecht (17.30)’’.
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties