Belgische beloften winnen in Ierland

Anthony Van der Planken

De Belgische beloften hebben hun eerste wedstrijd in de kwalificatierondes voor Euro 2007 winnend afgesloten. In en tegen Ierland werd het 0-1.

Maarten Martens scoorde de 0-1 na een rommelige fase voor doel. Dat gebeurde 30 minuten voor tijd. Een verdiend doelpunt, want België was tactisch en technisch de betere van Ierland. Eigenlijk hadden de jonge Duivels al veel eerder op voorsprong moeten komen.

Na de 0-1 zette Ierland druk, maar grote kansen kwamen er niet. Het waren zelfs de Belgen die de grootste mogelijkheden kregen om 0-2 uit te lopen, maar een tweede treffer scoren lukte niet. Drie minuten voor affluiten miste Martens zelfs voor een leeg doel.

Het bleef 0-1, waarmee de Belgen komende woensdag genoeg hebben aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de play-offs van de kwalificatieronde. Griekenland is de tegenstander, de partij wordt op het Kiel in Antwerpen gespeeld.