Schotten scoren zes keer

Dirk Pieters

Schotland begon de kwalificatiecampagne voor het EK 2008 zaterdagmiddag uitstekend. De Schotten scoorden zes doelpunten op Hampden Park tegen de Faeroer Eilanden.

Het eerste doelpunten liet niet lang op zich wachten. Al na zes minuten zorgde Darren Fletcher, op aangeven van Kenny Miller, voor het eerste doelpunt. Amper drie minuten later verdubbelde James McFadden de score. Nog voor het half uur zette Kris Boyd een licht gefloten penalty om en zo stond het na 24 minuten al 3-0. En nog was het niet gedaan, want opnieuw kregen de Schotten een strafschop. Dit keer zette Kenny Miller die feilloos om. Nog voor de rust werd het 5-0. Kris Boyd zorgde op aangeven van Fletcher voor zijn tweede doelpunt van de namiddag.

Na de rust deed Schotland het heel wat rustiger aan. Enkel Gary O'Connor kon vlak voor tijd nog zorgen voor een doelpunt.

Het is al 21 jaar geleden dat Schotland nog zes doelpunten kon maken in een internationale wedstrijd. [AN]