Interview Campbell - een fenomeen van 18 !

Joeri De Ren
| 0 reacties
Campbell - een fenomeen van 18 !
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste weken ontdekte Antwerp een nieuwe held : Fraizer Campbell. De piepjonge spits, nauwelijks 18, ontpopt zich op het veld tot een schijnbaar doorwinterde, sluwe speler, die met veel branie en présence zijn balvirtuositeit laat bewonderen en die tevens een neus voor doelpunten heeft. Niets is deze jongen teveel : de bal ophalen, het spel verdelen, zelf diep gaan en scoren ! Vorig jaar was Martin de gesel van elke verdediging, dit jaar lijkt dat Campbell te worden. De supporters van Antwerp kiezen na elke wedstrijd een "man van de match" en de jongeling won deze wedstrijd nu twee wedstrijden op rij ? Kan Campbell de langste reeks (5 keer man van de match) van zijn maatje Lee Martin verbeteren ? Kan hij de eerste speler worden die 10 keer op een seizoen man van de match wordt ?

Hoe kijk je terug op je debuut ?

Ik ben zeer tevreden met mijn debuut. Het loopt goed en de groep vormt een sterk geheel We zijn zeer blij met ons spel en vooral gelukkig omdat we de competitie sterk gestart zijn met een 7 op 9. We moeten nu op de ingeslagen weg voort gaan. Het seizoen is nog lang, maar een goed begin is veel waard.

Ook zelf speelde je sterk. Je scoort vlot en laat fraaie dingen zien. Ben je tevreden met je eigen start ?

Toch wel. Ik kon me vlot inpassen en nu begin ik ook nog te scoren. Wat wil je als spits nog meer ? Ik werk hard en wil elke wedstrijd winnen. Dat is mijn drive. Het is steeds leuk te scoren, maar ik wil in de eerste plaats winnen en dat primeert.

Wat is je persoonlijke doel dit jaar ?

Ik zou graag helpen bij het behalen van de titel voor de club. Op de eerste plaats hoop ik dat we als groep slagen en dat ik daarbij kan helpen. Toch zou ik graag een doelpunt of 20 scoren over het ganse seizoen. Als spits is dat een doel dat ik stel voor mezelf. Dan zal mijn seizoen geheel geslaagd zijn.  

De supporters bejubelen nu al. "One-Super-Cambell" wordt er reeds gezongen. Wat doet je dat ?

Ik zou liegen als ik zei dat het me niets doet. Het is fantastisch. De supporters hier zijn heerlijk. Het helpt me nog meer in mezelf te geloven en met vertrouwen te voetballen. Het geeft me de vleugels die me toelaten te scoren.

Je werd reeds tweemaal verkozen tot man van de match. Droom je ervan beter te doen als Lee Martin ?

Dat zou pas fantastisch zijn. Ik heb veel met Lee gepraat over deze club en zijn ervaringen. Hijzelf is via zijn passage bij Antwerp aan de slag geraakt bij de Rangers. Toch niet bepaald een kleine club. Ik heb veel bewondering voor Lee ; hij is een voorbeeld voor me, mar ook een goede vriend. Moest ik beter doen dan hem dan zal ik het niet nalaten hem onmiddellijk te bellen en het hem te melden. Heerlijk lijkt me dat. Daar droom ik van.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties