Interview "Die domme tegengoals moeten eruit"

Steven Bologne
| 0 reacties
"Die domme tegengoals moeten eruit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de kleedkamers hapten de spelers na de wedstrijd Kampenhout - Berchem (1-2) naar adem, één voor één waren ze kapot en moegestreden. Voetbalkrant.com sprak in het winnende kamp met doelpuntenmakers Kevin Pinson en Dirk Huysmans alsook met doelman David Vleeshouwer.
 
Kevin Pinson: “We waren baas over de hele wedstrijd, ik denk dat iedereen het daar over eens is. Jammer genoeg hebben we dat niet in doelpunten kunnen omzetten, het blijft 0-1 en dan weet je dat het nog niet voorbij is. Na die tegengoal kregen we heel even een krakske, we hebben ons echter goed herpakt en snel de zaken rechtgezet. Na die 1-2 hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld. David Vleeshouwer is een ongelooflijk sterke doelman, met hem voel je je al een stuk zekerder achterin, bij een hoge hoekschop weet je meteen dat David er staat. Kampenhout hanteerde vaak de lange bal richting Solomon, dat speelde natuurlijk deels in onze kaart.”
 
“Wat ik van de wedstrijdleiding vond? Hij nam inderdaad enkele dubieuze beslissingen, veelal in ons nadeel, maar ik vind niet dat hij de wedstrijd danig beïnvloed heeft. Wij hebben veel supporters die hun klep al eens durven openzetten, ik denk dat de scheidsrechters dat precies niet graag hebben. Waar we ook spelen, we zullen ze altijd tegen hebben.”
 
Dirk Huysmans: “Ik vond ons de eerste helft vrij goed spelen. Van achteruit naar voor hebben we goed gevoetbald, weinig lange ballen gebruikt en veel kansen gecreëerd. Kampenhout deed net het tegenovergestelde, weinig gevoetbald en veel lange ballen gebruikt. Tactisch klopte het plaatje van onze trainer helemaal, er zou steeds een speler van ons vrijkomen op het middenveld, we hebben dat goed ingevuld. Jammer dat we dat overwicht niet konden omzetten in doelpunten, als het aan de rust 0-3 staat heeft niemand hier iets te zeggen.”
 
“De tweede helft hebben we eveneens kansen gekregen, we kregen dan even een opdoffer maar ik denk dat de groep goed gereageerd heeft. Ik ben heel content, mentaal waren we heel sterk en daar koop je al heel veel mee.”
 
Doelman David Vleeshouwer was betrokken bij een handsspel aan de rand van de zestien, hij vond de beslissing van de spelleider terecht. “Dit was inderdaad geen rode kaart. Ik kwam uit, door de concentratie en de zon zie je ook de lijnen soms niet goed liggen, ik denk dat ik hen geen fase heb ontnomen dus is het een terechte beslissing om geel te geven.”
 
“Ik vond ons de eerste helft duidelijk beter, bij de rust had de wedstrijd al gespeeld moeten zijn. Dan pakken we eigenlijk weer een domme tegengoal, zoiets moet er zo snel mogelijk uit. We scoren moeilijk, maar we kunnen ook nooit de nul houden. Die tweede goal werkte bevrijdend zodat de drie punten eigenlijk nooit meer in gevaar kwamen. De eerste drie punten zijn binnen, ik vernam dat dat voor Berchem op verplaatsing vorig seizoen wel veel langer duurde. Nu moeten we de traditie om in eigen huis de punten te pakken opnieuw verderzetten, te beginnen nu zondag tegen Opwijk.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties