Beladen duel in Sevilla

Dave Sentobin
| 0 reacties
Beladen duel in Sevilla
Foto: © SC

Op de derde speeldag in de Primera División kijken we bij Voetbalkrant vooral uit naar de derby van Sevilla, zonder twijfel dé derby van Spanje. Naast het beladen duel in Sevilla verdedigen Getafe, Valencia en Barcelona hun co-leiderschap met Sevilla. Real gaat alweer op zoek naar eerherstel na de blamage in Lyon. Racing, Espanyol, Osasuna en Levante gaan dit weekend op zoek naar hun eerste punten.
 
Zaterdag staat er slechts één wedstrijd geprogrammeerd. Deportivo ontvangt in het Riazor-stadion Villarreal. El submarino amarillo heeft zijn start gemist en gaat in La Coruña op zoek naar haar eerste overwinning. Coach Pellegrini zal waarschijnlijk weinig veranderingen doorvoeren in het elftal ondanks de één op zes. Bij Deportivo opteert coach Caparrós voor nieuwe aanwinst Riki als diepe spits. De Madrileense spits moet voor doelpunten zorgen. Vorig jaar liep het bij Depor vaak mis in eigen huis en daar wil de Galisische club verandering in brengen. Voorlopig lukt dat goed met een drie op drie.
 
Zondag is er een overvol programma, te beginnen met dé derby van Spanje: FC Sevilla tegen Real Betis. FC Sevilla is de club van het rijkere deel van Sevilla, terwijl Real Betis eerder de club is van het gewone volk. De Europese supercuphouder is uiteraard favoriet in het treffen tussen de twee stadsrivalen. De thuisploeg behaalde een zes op zes en staat aan kop dankzij haar doelsaldo (+6). Stadsrivaal Betis doet het ook verre van slecht: begrijpelijk verlies van Valencia (2-1) en een klinkende overwinning tegen Athletic (3-0). Aan beide ploegen nu om uit te maken wie “de ploeg van ’t stad” is, althans voor even.
 
Racing Santander ontvangt zondagavond tegen haar zin Barcelona in het El Sardinero-stadion. De clubleiding had de Spaanse voetbalbond gevraagd om de wedstrijd te vervroegen, maar Racing ving bot bij de bureaucraten van de LFP. Bij de Catalanen zal er ongetwijfeld weer geroteerd worden. Enkel Valdés en Eto’o ontsnappen voorlopig aan de wisselpolitiek van trainer Rijkaard. Bij de thuisploeg maakt aanvaller Zigic zijn debuut bij de Cantabrische club. Hij is samen met Koller de grootste speler (2m02) op de Europese velden.
 
Na dit weekend zijn er nog maximum drie ploegen met het maximum van de punten, want Valencia en Getafe treffen elkaar in een onderling duel. De mannen van coach Quique Flores hadden alvast een leuke opwarmer in de Champions League voor de partij van zondag. Nieuwste aanwinst Joaquín zou voor el equipo ché wel eens zijn debuut kunnen maken. Ook flankspeler Regueiro zou opnieuw op een basisplaats kunnen hopen. Getafe-coach Schüster kan opnieuw een beroep doen op Paredes.
 
Real Madrid heeft nog groeipijnen en hoopt zondag terug haar goede vorm te etaleren tegen Real Sociedad. De media en supporters waren nochtans onverbiddelijk voor de Koninklijke na de afgang tegen Lyon. Ook Cannavaro spaarde zijn ploegmaats niet en zei dat de fysieke paraatheid van zijn ploegmaats veel te wensen overliet. De hulp voor Real kwam uit verrassende hoek: zowel Belletti als Zambrotta stelden de Real-spelers gerust: “Eén overwinning en alles is opnieuw in orde”. Vorig seizoen kwam Real niet verder dan twee gelijke spelen tegen de Baskische ploeg.
 
Athletic Club ontvangt in het San Mamés-stadion zusterclub Atlético Madrid. Atlético werd begin 20ste eeuw opgericht door enkele Baskische studenten. Zondag zou superster Agüero voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kunnen verschijnen. Net als el Kun zou ook Maxi Rodríguez starten in de basiself. De Argentijnse international en auteur van enkele prachtige goals op het WK is hersteld van zijn blessure. Rode lantaarn Levante speelt volgens de spelers al haar eerste finale van het seizoen. De tweede club uit Valencia gaat op bezoek bij Recreativo. De promovendus uit Huelva sprokkelde al vier punten uit twee wedstrijden, vier punten meer dan de bezoekers. Bij Recreativo starten Cazorla en Sinama-Pongolle allicht in de basis.
 
Zaragoza ontvangt in eigen huis Real Mallorca dat nog geen beroep kan doen op aanwinst Tristán. De Spaanse aanvaller is fysiek nog niet honderd procent en ligt bovendien nog in conflict met zijn ex-club Deportivo. De club uit Galicië dreigt zelfs met een rechtszaak. Osasuna hoopt in Tarragona zijn eerste punten binnen te rijven tegen Gimnástic. De bezoekers hebben wel extra moed geput uit de Uefa-confrontatie met Trabzonspor (2-2). Espanyol tenslotte hoopt die lelijke nul achter haar naam in het klassement weg te spelen tegen Celta. Beide clubs haalden een vrij geruststellende score in de Uefa-beker. Celta won zoals geweten met 0-1 van Standard en Espanyol speelde 2-2 gelijk op het veld van Artmedia Bratislava.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties