'Spijtig genoeg geen tweede doelpunt'

Bart Hermans
| 0 reacties
'Spijtig genoeg geen tweede doelpunt'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Onze collega’s van VT4 hadden na de wedstrijd Ruzomberok - Club Brugge een gesprek met Phillipe Clement:
 
Het was geen gemakkelijke avond, maar er is toch een verdiende overwinning uit de brand gesleept?
 
"Dat is ook zo, maar je weet dat er in deze fase van de Uefa-beker geen gemakkelijke wedstrijden zijn. Ik denk dat er weinig ploegen in deze ronde nog op verplaatsing winnen, dit is dus een positief resultaat vooral omdat we ook geen doelpunt hebben tegengekregen."
 
Het eerste kwartier zijn jullie toch een beetje geschrokken van de aanvalskracht van deze ploeg?
 
"Dat klopt, ze zijn heel hevig gestart en het was voor ons ook eventjes zoeken op het veld, maar ik denk dat we daarna veel beter controle hebben kunnen houden en dan toch het verschil kunnen maken met Bosko Balaban, een heel grote kwaliteit van hem. Toch spijtig dat we in de tweede helft geen tweede doelpunt konden meepikken want waren toch wel wat situaties die we beter konden uitspelen."
 
Jullie geraakten niet verder dan controlevoetbal in die tweede helft?
 
"Ja, het was natuurlijk belangrijk om de wedstrijd onder controle te houden want ze hebben nog een paar keer heel scherp kunnen counteren en met een beetje meer rust zat er nog een tweede doelpunt in."
 
Jullie hebben natuurlijk een zeer goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd he?
 
"Dat is ook zo. Zij moeten al met 0-2 komen winnen bij ons. We moeten in die terugwedstrijd gewoon denken dat het 0-0 is en gewoon voor die overwinning en de kwalificatie gaan. We moeten niet met een gerust gemoed aan de wedstrijd beginnen. Het is een ploeg met kwaliteiten en aanvalsdrift en we moeten heel geconcentreerd blijven en nu zondag eerst Sint-Truiden proberen aan te pakken." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties