Analyse KFCE Zele bij topvijf

Guillaume Belaey
| 0 reacties
KFCE Zele bij topvijf
Foto: © SC

Op de derde speeldag bleef het leiderstrio Wevelgem – Wielsbeke en St. Eloois-Winkel ongeslagen. Anderzijds klimt neo-vierdeklasser KFCE.Zele naar de 5de plaats en waren Gent-Zeehaven en het Henegouwse Heppignies de blikvangers.
 
In Vierde A blijft nieuwkomer KFCE. Zele verbazen want nu moest Rumbeke voor de bijl. Weliswaar met het kleinste verschil maar wie niet scoort niet wint. In een enigszins gelijkopgaande wedstrijd kregen Poppe en Van Damme doelkansen voor Zele. Het was slechts in de slotminuut dat de ingevallen Turk een aangeven van Van Den Abeele voorbij de bezoekende doelman joeg.
 
Anderzijds lieten ook Gent-Zeehaven en Heppignies zich gelden door bij URS Centre respectievelijk tegen VG Oostende de volle pot  te pakken. Bij URS Centre kwam Gent-Zeehaven in een woelig aanvangskwartier op achterstand via Djé-Djé. Voor het halfuur zette De Keukeleire de Ratjes opnieuw langszij. In de tweede helft zetten de bezoekers in 10 minuten met treffers via De Keukeleire en De Meyer de thuisploeg schaakmat. Een tweede thuisdoelpunt kon daar niks meer aan veranderen.
 
Net als URS Centre blijft ook VG Oostende in het sukkelstraatje verder strompelen. Bij Heppignies kwam de kustploeg niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Gelukkig bleek Heppignies niet bij schot of anders werd het een débacle voor Oostende. De bezoekers kregen amper twee kansen die telkens werden verijdeld door een attente thuisdefensie.
 
KFC Izegem blijft op de vierde posteren na de verdiende zege tegen Houdeng. Halfweg eerste helft klommen de bezoekers nochtans op voorsprong via Tilmant. De kentering, hoe eigenaardig ook, kwam er slechts in het slotkwartier toen Izegem, wegens twee uitsluitingen, tot 9 man was herleid. Maar het deerde de thuisploeg niet om met doelpunten van Verhaeghe en Coghe alsnog die driepunter in eigen huis te houden.
 
Diksmuide pakte dit keer zwaar uit bij Sint Gillis-Waas want met vier doelpunten werd de thuisploeg verslagen. Aanvankelijk bleek een nederlaag onbespreekbaar voor de thuisploeg die in de eerste helft een dubbele voorsprong opbouwden via een gretige Wuytack (2). Na rust kwamen de bezoekers opzetten en zouden via Ternier, tweemaal Baes en Berguige ietwat overdreven winstcijfers op het bord prikken.
 
Medeleider Wevelgem City behaalde de winst tegen Evergem zonder echt groots voor de dag te komen. In de eerste helft bleken beide ploegen aan mekaar gewaagd wegens geen doelpunten. Na de hervatting zette De Cock Evergem op voorsprong waarna 20 minuten later Porteman de thuisploeg langszij bracht. Met twee treffers in het slotkwartier via Rosseel mocht Evergem inbinden en wegwezen.
 
Tweede leider Sint Eloois-Winkel moest in het derby tegen WS Lauwe alles uit de kast halen om te winnen. Net voor rust viel het enige doelpunt via Vierstraete maar in de tweede helft liet de thuisploeg de kansen liggen om die tweede periode rustiger te kunnen af maken. Ondanks forse druk in de slotminuten kon Lauwe de Winkelse defensie niet meer ontgrendelen.
 
Co-leider SC Wielsbeke moest knokken tot in de slotminuten om alsnog een taai en verbeten Zottegem te verslaan. Voor rust bleven beide tegenstanders op gelijke hoogte. Vlak na de herneming moest de bezoekende verdediging een poging van Sandra van de lijn vegen. Wielsbeke reageerde via De Schepper maar ook doelman De Cabooter bleek niet te verslaan. In de allerlaatste minuten (87ste en 92ste minuut) beslechtten Bostoen en Rosseel de wedstrijd in het bezoekende voordeel.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties