Analyse Vroege crisis in Boom

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Vroege crisis in Boom
Foto: © SC

Het is natuurlijk nog vroeg op het seizoen, maar bij Rupel Boom zitten ze nu toch al met de handen in het haar. Een 0 op 9 en een trainersontslag is het verdict na drie speeldagen. Ook Berchem kon thuis nog geen punten pakken. 

Een treffen met Woluwe-Zaventem zal wellicht voor vele ploegen een moeilijke opgave worden, maar van Rupel Boom werd toch een overwinning verwacht. Zeker omdat Boom iets goed te maken had na de twee vorige nederlagen. De 0-3 cijfers spraken echter voor zich. Raoul Peeters had er genoeg van en nam ontslag. Het bestuur van Boom zal zich vandaag beraden over de situatie. Woluwe-Zaventem zat al op een wolk en is er nog steeds niet van af gekomen.

Olympia Wijgmaal kan best tevreden zijn over zijn start in vierde klasse. Na drie wedstrijden telt Wijgmaal vijf punten en is de ploeg nog steeds ongeslagen. Ook Verbroedering Meldert werd in bedwang gehouden. Elke ploeg nam een helft voor zijn rekening. Blikvangers waren echter doelmannen Mertens en De Valck die ervoor zorgden dat de 0-0 op het bord bleef staan. Meldert pakte voor de tweede week op rij een punt, maar komt daar niet echt mee vooruit.

SV Temse ontving zaterdagavond Kampenhout. Voor Temse was dit dè gelegenheid om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Kampenhout besliste echter anders en sleepte een draw uit de brand. Kampenhout behaalde zo zijn eerste puntje. Beide ploegen zijn niet echt veel geholpen met deze puntendeling. 

Eendracht Opstal was de eerste ploeg die Eendracht Aalst enige weerstand kon bezorgen. Opstal ging voor een punt. Maar eens Eendracht Opstal op achterstand kwam en Smet met rood van het veld moest was de wedstrijd gespeeld. Zuinige overwinning dus voor Eendracht Aalst dat wel aan de kop van het klassement blijft staan. Opstal zal zijn punten moeten pakken tegen ploegen van een ander kaliber.

SK Lebeke-Aalst diende Dilbeek zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. Lebeke-Aalst heeft zo sterk gereageerd op het zware derbyverlies van vorige week. Het was wel wachten tot net voor affluiten eer De Saedeleer de winnende treffer kon scoren. Lebeke-Aalst springt nu over Dilbeek in het klassement.

Ukkel speelde zijn eerste zaterdagmatch van het seizoen en dat tegen Schoten. De bezoekers leken op weg naar hun eerste zege van het seizoen die erg welkom geweesd zou zijn. Door een erg laat strafschopdoelpunt kon Ukkel uiteindelijk nog een punt thuishouden. Schoten bleef ontgoocheld en met slechts een punt achter. 

SV Bornem liet zich niet verrassen door Grimbergen. Micky Melkert was veruit de gevaarlijkste man op het veld. Met twee doelpunten zette hij zijn club op weg naar de overwinning. Bornem zit nog altijd perfect op schema en prijkt met het maximum van de punten mee bovenaan het klassement. Grimbergen wist nog geen punten te rapen en staat voor enkele belangrijke weken.

Berchem kreeg tegen Opwijk de kans om zijn eerste thuiszege van het seizoen aan te tekenen. Dat mislukte echter. Capidis ontpopte zich ook deze week tot de redder van Opwijk. Hij mocht nochtans slechts een kwartier meedoen, maar wist in die tijd toch twee keer te scoren. Berchem bleef verweesd achter en moet die punten nu weer op verplaatsing gaan goedmaken. Voor Opwijk gaat alles nog steeds naar wens.          
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties