Dufoor: 'Santé Bailly'

Dufoor: 'Santé Bailly'
Foto: © SC

Sébastien Dufoor was zondagavond de grote held van Roeselare. Dufoor scoorde immers in de slotminuten de gelijkmaker tegen Racing Genk. En daar hangt een leuke anekdote aan vast.

“Wel, ik had enorm veel dorst”, geeft Dufoor uitleg in Het Nieuwsblad. “Toevallig zag ik doelman Logan Bailly aan zijn drinkbus lurken en ik vroeg of ik ook een slokje kreeg. Dat was geen probleem. Blijkbaar waren de ploegmaats van de doelman er toch danig door afgeleid. Normaal kreeg ik Matoukou op de huid gekleefd bij een stilliggende fase, maar nu viel die nergens te bespeuren. De Vleeschauwer maakte aanstalten om de hoekschop te trappen, nog kwam er niemand in de buurt. Let op, ik ga scoren, riep ik onze manager Luc Devroe toe. Die gaat enkele minuten voor affluiten altijd achter het doel postvatten, net voor de ingang van de kleedkamers. Het gekke is dat het nog gebeurde ook. Ik kon ongehinderd koppen en zag de bal naast de grijparmen van Bailly binnengaan.”

“Na het doelpunt heb ik spontaan santé gezegd tegen Bailly. Hij reageerde niet. Logisch. Ik begrijp best dat die late tegengoal hard aankwam. Maar hopelijk kon hij er achteraf toch een beetje om lachen.” [TH]

Auteur: Van der Planken A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties