Twee spelers geschorst voor gokken

Twee spelers geschorst voor gokken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francesco Flachi (foto), aanvaller en kapitein van Sampdoria, en Moris Carrozzieri, verdediger van Atalanta Bergamo, zijn beiden door de Disciplinaire Commissie van de Italiaanse voetbalbond geschorst voor twee maanden. De schorsing komt voort uit een onderzoek naar gokpraktijken binnen het Italiaanse voetbal.
 
Flachi en Carrozzieri werden schuldig bevonden aan het trachten informatie in te winnen over andere partijen om die dan door te geven aan geïnteresseerde personen. Toen beide spelers in 2005 nog voor Sampdoria speelden, werden telefoongesprekken van beiden afgeluisterd en sinds eind oktober vorig jaar liep er een onderzoek. Sampdoria moet een boete van 20.000 euro betalen wegens indirecte verantwoordelijkheid voor het gedrag van hun spelers.

Er zijn twee wedstrijden die verdacht zijn in dat opzicht, namelijk AS Roma - Lazio en Pisa - Frosinone uit de Serie C1 van het seizoen 2004/2005. Flachi probeerde informatie in te winnen bij Fabio Bazzani, die toen door Sampdoria aan Lazio werd uitgeleend, terwijl Carrozzieri Gianluca De Angelis van Frosinone vroeg of zijn ploeg tevreden zou zijn met een gelijkspel.   
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties