Wie is Sergio Agüero?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Wie is Sergio Agüero?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf deze week zal Voetbalkrant regelmatig een speler met een opmerkelijke prestatie in de Primera División belichten. Dit weekend waren we enorm enthousiast over de prestaties van de jonge Sergio Agüero. Daarom belichten we de Argentijnse aanvaller van Atlético Madrid als eerste in onze nieuwe rubriek.
 
Sergio Lionel Aguëro werd op 2 juni 1988 geboren in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Op vijftienjarige leeftijd maakte el Kun zijn debuut bij het eerste elftal van Independiente. Hij werd zo de jongste voetballer die debuteerde in de Argentijnse liga. Agüero maakte onmiddellijk indruk en werd dan ook al vrij snel opgeroepen door Pekerman voor de sterke Argentijnse selectie onder de 20 jaar. Hij speelde er onder meer samen met Lionel Messi en Lucas Biglia. In 2005 op het wereldkampioenschap in Nederland viel de Argentijn tijdens de finale tegen Nigeria in bij een 1-1 gelijkspel. De invaller forceerde een penalty en zijn ploegmakker Messi zette die feilloos om.
 
Na de wereldtitel bleef de technisch en fysiek sterke aanvaller bij zijn club Independiente. Hij bleef samen met Messi het grote godenkind van het Argentijnse voetbal. Bij Independiente speelde hij trouwens soms samen met Nicolas Frutos in de spits. Agüero bleef op een hoog niveau presteren en maakte het ene mooie doelpunt na het andere. Tegen aartsrivaal Racing maakte Agüero zelfs een legendarisch doelpunt (zie link). Maar de drang om op de Europese velden te schitteren begon stilaan aan hem te knagen. In de zomer van 2006 kreeg de jonge Agüero eindelijk wat hij wilde: een transfer naar een Europese topclub. Atlético Madrid telde maar liefst 23 miljoen euro neer voor het toptalent van Independiente.
 
Op de rondreis door Azië ontpopte el Kun zich al snel tot het idool van de Madrileense club dankzij enkele mooie doelpunten. In de eerste twee wedstrijden van de competitie hield coach Aguirre verrassend genoeg zijn superster op de bank voor de ervaren Mista. Op de derde speeldag kon de Mexicaanse oefenmeester bijna niet anders dan de jonge aanvaller op te stellen. De media en fans riepen om een basisplaats voor el Kun en aanvoerder Torres was geschorst. Hij bedankte zijn coach door het derde doelpunt te scoren en een penalty te versieren.
 
Zijn bijnaam el Kun komt van de Japanse cartoon “Kum Kum”, maar de kleine Sergio kon de “m” niet uitspreken en zo kreeg het talent de bijnaam el Kun. Agüero wordt door kenners ook wel eens vergeleken met Romario en Ronaldo. Wij van Voetbalkrant geloven alvast dat we nog veel van de jonge Argentijn gaan horen en dat Atlético nog veel plezier aan de spits zal beleven.
 
Voor een leuk filmpje van de Argentijnse spits bij Independiente klik dan op de volgende link: filmpje_Agüero
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties