Dendert de leider verder ?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Dendert de leider verder ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de zesde speeldag zijn we aanbeland bij een heus keerpunt in de eerste periode. Na dit weekend zal de eerste periode meer dan halfweg zijn en zullen de kaarten toch stilaan geschud zijn. Sommige ploegen weten nu al dat ze voor die periode al lang niet meer in aanmerking komen, andere hopen alsnog op een terugval bij leider Dender. Wie dit weekend de kloof met leider Dender nog groter ziet worden, die mag zich waarschijnlijk de hoop op de eerste periode reeds ontzeggen.

Tubeke staat vrij onverwacht tweede in de rangschikking op vier punten van Dender. De trotse leider sluit deze eerste periode af met een drieluik tegen KVSK United, Hamme en OHL en dus hopen ploegen zoals Tubeke erop dat ze de kloof met de leider nog kunnen dichten. Uiteraard dient er dan zelf ook gewonnen te worden. Tubeke ontvangt Hamme en hoopt ook deze week door een strakke organisatie de winst thuis te kunnen houden. Het dient wel gezegd dat Tubeke drie wedstrijden won tegen ploegen die niet tot de favorieten behoorden en dat de enige echte test – thuis tegen KVSK United – niet denderend uitdraaide. Hamme van zijn kant speelt net als vorig jaar goed voetbal, maar het benut de vele kansen niet. De voetbalwet bij uitstek is dat wie kansen laat liggen niet kan winnen... En dat blijkt het probleem van "De Vigor".

De topper is de wedstrijd Waasland – KV Mechelen van morgen. Waasland pakte zijn eerste zege vorige week onder de leiding van Regi Van Acker. De trainer bouwde meer zekerheid in achteraan en zag zijn sterke aanvaller, met Thierry Flies op kop, de weinige kansen benutten. Op het middenveld lijkt Keita week na week meer een glansrol op zich te nemen. Goed voor het vertrouwen alleszins, maar of dit genoeg is om ook tegen Mechelen de zege thuis te houden is maar de vraag. Mechelen brengt veel supporters mee en wil in de volgende twee wedstrijden goed scoren om alzo mee te draaien bovenaan in het klassement. Op twee weken tijd wachten Waasland uit en de absolute topper in tweede tegen Antwerp thuis volgende week. Cruciale weken dus om te zien hoezeer de ploeg klaar is om mee te dingen naar promotie. In het voordeel van Mechelen is de vaststelling dat het team nog geen enkele keer verloor dit seizoen.

De volgende titelpretendent die in actie komt is KVSK United. De Limburgers gaan op bezoek in Deinze dat deze week nog sportief manager Jan Hoste ontslag zag nemen. Deinze werd een vogel voor de kat genoemd, maar tot hiertoe toonde de ploeg zich een stevig geheel dat zich niet gedwee naar de slachtbank laat leiden. Met 5 op 15 oogt de oogst mager, maar aan dit tempo is de redding een feit. Bovendien keert trainer Gerrit Laverge terug na een virale infectie die hem drie weken van de bank hield. Ook jong talent Jelle Cherlet zit voor het eerst bij de selectie. De 18-jarige talentrijke flankspeler van de nationale ploeg tot 19 jaar heeft eindelijk een licentie beet. KVSK United kreeg zichzelf nog niet op kruissnelheid en dient vooral de verdwenen ervaring van Wouter Scheelen, Davy Oyen, Frank Machiels en Dieudonné Kalulika op te vangen. Harald Pinxten blijft nog maanden onbeschikbaar.

Antwerp ontvangt thuis KVK Tienen dat stilaan naar de bodem van het klassement zakt. De suikerploeg heeft enkele moeilijke weken voor de boeg met wedstrijden tegen RAFC en KVK en vreest dus nog meer naar onderen te duikelen. Antwerp speelt dan weer goed maar moet vooral op stilstaande fases nog teveel doelpunten toelaten. Verder bleek vorige week nog eens dat de centrale as van het team net die ene creatieve middenvelder ontbreekt wanneer de flanken buitenspel worden gezet. Kevin Janssen is afwezig en Darren Gibson die deze centrale leemte zou kunnen opvullen wordt pas volgende week in Deurne verwacht. Op de Bosuil wacht iedereen op een eerste echte ontploffing van Fangzhuo Dong en tegelijk het vervolg van de indrukwekkende start van Fraizer Campbell aan deze competitie.

Verder dienen vanavond Oostende en KV Kortrijk ook aan te treden. Beide ploegen gaan ook gebukt onder een favorietenrol en dienen dus goed te presteren. Kortrijk speelt op verplaatsing in Eupen en wacht dus een moeilijke avond tegen de fysiek sterke amateurs uit de Oostkantons. Trainer Hein Vanhazebrouck zal vermoedelijk vooraan opnieuw rekenen op Jarakovic ten nadele van Landa Tubi. Wel benadrukte de trainer deze week nog eens dat " Als enkelen zich dan niet aan de opdrachten houden en beneden hun niveau blijven, dan heeft KVK te weinig...". Oostende speelt uit op het kleine veld van Dessel Sport. Voor een ploeg als Oostende die het van voetballend vermogen en dus enige ruimte dient te hebben wordt dit een moeilijke opdracht. Antwerp kan hiervan getuigen toen het twee weken geleden nog op 3-3 werd gehouden door de Kempenzonen. Wel beschikt Oostende ondertussen over een leider op het veld in de figuur van een volledig fitte Harald Meyssen.

Leider Dender krijgt morgen het bezoek van hekkensluiter Ronse. Bij Ronse geloven ze toch in hun kansen. Ludovic Buyssens zei deze week : "Dender doet het uitstekend. Wij spelen tegen een ploeg met veel durf en een uitgesproken ambitie. In deze sport is echter niets onmogelijk. Voor de Beker van België speelden we reeds tegen hen en verloren we nipt met 1-2 maar konden via Halil Krasniqi de score openen. Misschien zit er nu wel iets meer in. Dender blijft uitgaan van de eigen sterkte en uiteraard is het zelfvertrouwen bij de groep op een hoogtepunt aanbeland. Wouter Degroote verwoordde het als volgt : " We gaan door op het elan van vorig seizoen en alles verloopt prima. Laat ons maar lekker genieten van de huidige leidersplaats. Die eerste periodetitel zou een leuke beloning vormen, maar we zitten pas halfweg."

De laatste twee duels zijn OH Leuven dat Waregem op bezoek krijgt. Waregem zal waarschijnlijk op een ambitieus Leuven stoten dat mits winst stilaan verder sluipt richting top van het klassement. In Leuven kunnen ze dan ook niet tevreden zijn met minder dan winst. Tenslotte dient Union het thuis op te nemen tegen Virton. Beide ploegen zitten in de middenmoot en dus is dit een duel dat het verschil maakt tussen de kop en de staart van het nog omvangrijke peloton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties