Interview Reactie Van Zundert en Flies na Waasland-KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Reactie Van Zundert en Flies na Waasland-KVM
Foto: © SC

Nadat u eerde deze week het eerste deel van de reacties na Waasland-KV Mechelen kon lezen volgt nu het tweede deel. We kregen Van Zundert en doelpuntenmaker Flies te pakken.
 
Bart Van Zundert, wat vond jij van de wedstrijd?
 
"Ik vond dat we redelijk moeilijk begonnen, maar tijdens de rust merkte onze trainer terecht op dat we te weinig kantelden. In de tweede helft deden we dat wel en dan zie je dat die ploeg achter de bal moet lopen en dan komt elke ploeg conditioneel in de problemen tegen ons. Als we dat zoals nu in de tweede helft goed uitvoeren, krijgen we dan ook onze kansen en dan zie je ook dat we bijna aan honderd procent afwerken. Dit is een groot pluspunt voor de spitsen en de mensen die scoren."
 
Jullie vierden met de massaal opgekomen supporters?
 
"Ja, dat is mooi he. Ik vind dat heel plezant. Zo'n aanhang moet je koesteren. Dit jaar komen de supporters met een nieuw liedje op de markt, ik weet niet waar ze het halen. Ineens kennen ze massaal weer een nieuw liedje en we vinden dat fantastisch."
 
Nu kunnen jullie toeleven naar de wedstrijd tegen Antwerp. Zeker voor jou is dat een speciale wedstrijd? (Van Zundert speelde ooit bij Germinal Beerschot)
 
"Ja, voor mij is dat heel speciaal. Daar ben je toch met bezig. Ik heb tijdens de peptalk voor de wedstrijd de groep toegesproken. Ik heb gezegd tegen de jongens dat als ze volgende week een vol huis wille,n dat ze hier vandaag moesten winnen. Ik verwacht volgende week heel veel volk en een geladen wedstrijd. Nu eventjes ontladen om dan weer op te laden voor een heel speciale wedstrijd."
 
Een paar weken later is dan je ex-ploeg Germinal Beerschot aan de beurt?
 
"Ja, maar daar gaan we nog niet aan denken. We moeten het match per match bekijken. Maar dat zal inderdaad dan ook een mooie wedstrijd worden."
 
 
Aan Waasland-kant vroegen we doelpuntenmaker Thierry Flies naar zijn ervaringen bij zijn nieuwe ploeg.
 
Thierry, vorig jaar kwamen we je tegen bij Hamme in de eindronde en nu bij Waasland. Hoe bevalt het je hier?
 
"Ik heb het hier zeker naar mijn zin, akkoord, we hebben wat tegenslag in de resultaten, maar dat gaat niet blijven duren. Ik vind dat we vandaag de eerste helft heel goed spelen, de tweede zakken we wel wat weg, maar echt kansen geven we niet weg. Ze maken drie doelpunten uit drie halve kansen, die derde wil ik dan nog niet meerekenen als een kans. Het was een schot vanop vijfentwintig meter dat afwijkt. Ik denk dat we het zelf een beetje hebben weggegeven in de tweede helft. Maar het bevalt me hier 100 procent."
 
En een nieuwe trainer sinds twee weken?
 
"Dat loopt goed, ik denk dat het op termijn wel in orde gaat komen. We moeten keihard blijven werken nu en dat gaat dan wel eens lukken."
 
Volg je Hamme nog? De supporters missen je daar wel, zeker nu het er minder gaat in de aanval.
 
"Ik volg Hamme vanop een afstand, de resultaten, maar niet veel meer. Ik heb voor Waasland gekozen en Hamme moet naar zichzelf kijken, er lopen daar genoeg jongens rond die kunnen scoren. Bij hen zal het ook wel eens keren, ze moeten er vertrouwen in blijven hebben. Maar daar houd ik mij niet met bezig, ik concentreer mij volledig op Waasland."
 
Waar willen jullie eindigen met dit Waasland?
 
"Zo hoog mogelijk. Op het moment vallen de resultaten nog niet mee, maar als we keihard blijven werken, moet het wel lukken. Iedere dag dat we hier zijn, moeten we proberen de zaken die nu wat minder gaan te verbeteren en op termijn volgen die resultaten wel. Daar ben ik van overtuigd."
 
Ambiëren jullie de eindronde?
 
"Ja, dat moeten we minstens kunnen halen."

 

Lees ook deel 1 van de reacties met Crabeels en Dhont ==> hier

Trainersbabbel na Waasland-KVM vind je hier. [AN]    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties