Levski maat te klein voor Chelsea

Kristof Blomme
| 0 reacties
Levski maat te klein voor Chelsea
Foto: © SC

Chelsea heeft een vrij gemakkelijke overwinning geboekt bij Levski Sofia, 1-3 werd het. Drogba zorgde voor alle bezoekende doelpunten. De Engelsen tellen nog het maximum van de punten. Levski wist nog geen enkel punt te vergaren. 

De eerste grote kans van de match was na een kwartier voor de bezoekers. Drogba trof van dichtbij echter de lat. Even later stond het doelhout opnieuw in de weg. Een hard schot van Ballack werd door Petkov op de paal geduwd. Zeven minuten voor de pauze was het wel raak voor Chelsea. Een schot van Mikel werd gepareerd door Petkov, maar Drogba was goed gevolgd. Chelsea ging verdiend met een kleine voorsprong rusten. 

Na de pauze ging het gewoon door op datzelfde elan. Na amper zeven minuten verdubbelde Drogba de score. Hij controleerde een diepe bal van Bridge knap op de borst en werkte beheerst af met links. Twintig minuten voor tijd was de match helemaal beslist. Een schot van Lampard week af op de hiel van Drogba en verdween zo tegen de touwen. Meteen de derde treffer van de Ivoriaan. Shevchenko, die wederom bleek acteerde, was dicht bij de 0-4. Na een goeie pas van Kalou besloot de Oekraïner over. Na die misser kwam Levski voor het eerst opzetten. Cech pareerde een poging van Jovov. Ook Ivanov mocht uithalen, maar opnieuw stond Cech paraat. De match ging nu beter over en weer. Aan de overkant was vooral invaller Robben gevaarlijk. Eerst trof hij het zijnet. Even later kopte hij net over. In de absolute slotfase zorgde Ognyanov verdiend voor de eerste Champions League-goal ooit van Levski Sofia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties