Wat scheelt er bij KVSK United?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Wat scheelt er bij KVSK United?
Foto: © SC

De competitie in de tweede klasse is ondertussen zes speeldagen ver. Grote afwezige bovenaan de rangschikking is KVSK United. De Noord-Limburgers staan pas op een teleurstellende negende plaats in het klassement op acht punten van leider Dender EH.
 
KVSK United behoorde bij de start van de competitie tot het kransje titelkandidaten, de club zelf ambieerde een plaats in de top vijf van het klassement. Maar ook deze doelstelling kan de ploeg tot dusver niet inwilligen. United begon het seizoen in eigen huis met verrassend puntenverlies tegen nieuwkomer RC Waregem. De volgende thuiswedstrijd tegen OH Leuven werd zelfs verloren met 1-2. Afgelopen weekend verloren de mannen van Peter Balette voor het tweede maal met 1-2 bij SK Deinze. Ondanks deze mindere resultaten wordt er zeker niet slecht gevoetbald en opvallend is dat United zelfs in elke wedstrijd op voorsprong kwam. Maar een telkens wederkerend probleem zijn de vele gemiste kansen. Ook achteraan worden er veel te makkelijk doelpunten weggegeven, het gemis van de ervaren Harald Pinxten is hier zeker niet vreemd aan. Centraal achteraan beschikt Balette met ondermeer Euvrard en Trenson over voldoende kwaliteit, maar er ontbreekt toch een ervaren man zoals Machiels of Pinxten. 

Er is ook al voldoende gezegd en geschreven over het vertrek van Oyen en Kalulika, maar zij liepen er vorig seizoen in de sterke heenronde van United ook niet bij. Dimitri de Condé werd wel aangetrokken, maar het ontbreken van een echte linkerflankaanvaller van het type Scheelen en een scorende spits is het grote probleem bij KVSK United. Om dit probleem op te lossen zoekt de club naar versterking, zo heeft United hun oog laten vallen op de linkermiddenvelder Geert Henderix van KSK Hasselt. Paul Heylen liet eerder al weten dat de 18-jarige spits van Hamburger SV, Hervé Tchami, nog steeds in beeld is. De manager zei toen ook dat het mogelijk is dat er voor nieuwjaar nog een verdediger bijkomt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties