Kan Lepoint zich herpakken?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Kan Lepoint  zich herpakken?
Foto: © SC

Tubeke zag in het tussenseizoen de aanval verzwakt worden en bleef op zoek naar versterking. Ondertussen werd die gevonden in de figuur van Christophe Lepoint. Deze jonge aanvaller werd op de site van Tubeke kort voorgesteld, maar zij vermeldden niets aangaande de turbulente geschiedenis van de nog jonge aanvaller. Voetbalkrant zocht het even voor U uit!

De nu 20-jarige aanvaller doorliep de jeugdreeksen bij RSC Anderlecht en verliet in 2003 de club om zijn geluk te beproeven bij 1860 München. De Beierse club was toen nog een volwaardige eersteklasser en de carrière van Lepoint leek gelanceerd. Hij brak door en trad een tiental keer aan met het eerste elftal. Nadat de speler echter niet opdaagde voor een oefenstage en hiervoor nooit een verklaring gaf werd hij door zijn ploeg ontslagen. Bovendien was dit niet de eerste keer dat de aanvaller een gebrek aan discipline toonde.

De jonge aanvaller vond vorig jaar onderdak in Tilburg bij Willem II. Hij speelde 8 duels en kwam niet tot scoren. Toen werd hij op 2 maart van dit jaar betrapt op doping toen hij op de bank zat in de bekerwedstrijd tegen Den Bosch. De jonge speler had zich vergrepen aan cannabis en een tegenexpertise bevestigde het vermoeden. Zijn uitleg luidde dat hij in een auto had gezeten met enkele jongeren die een joint rookten. Later lekte uit dat hij tegen zijn zaakwaarnemer had toegegeven in een coffeeshop te zijn geweest en mee een joint te hebben gerookt. Cannabis is niet echt een 'prestatieverhogend middel', maar staat wel op de lijst van verboden middelen en op basis hiervan kreeg de aanvaller een minimumstraf van 6 maanden die inging op 12 augustus 2006. 

Hij vond nu onderdak in de Belgische tweede klasse en Tubeke hoopt ongetwijfeld dat de jonge aanvaller alsnog zijn grote talent zal verzilveren.

    

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties