Leverkusen klaart klus in eigen huis

Philippe Crols

Leverkusen is in de Duitse Bundesliga al enkele weken op de sukkel. Ook in de eerste ronde van de Uefa-beker ging het niet denderend. Bij het bescheiden Sion werd er slechts een 0-0-gelijkspel geboekt. In eigen huis klaarden de Duitsers wel de klus. De Zwitsers gingen met 3-1 ten onder, maar boden heel wat weerstand.

Leverkusen-Sion was een zeer incidentrijke wedstrijd. Die incidenten deden zich vooral in de laatste twintig minuten voor. Het was gedurende heel de wedstrijd duidelijk dat de Duitsers een zeer groot gebrek aan vertrouwen hebben. De Zwitsers uit Sion konden daar echter niet voldoende van profiteren. Aan de rust stond het dan ook nog altijd 0-0.

Iets na het uur leek Voronin de thuisploeg te bevrijden door de score te openen, maar een kwartier voor tijd schoot Gelson zijn team weer virtueel naar de groepsfase. Bij Sion vierde men net iets te stevig en concentratieverlies was de hoofdoorzaak van het slikken van het tweede Duitse doelpunt. De goal van Ramelow viel een minuut na de gelijkmaker. Vervolgens eindigde Sion de wedstrijd nog met z'n negenen. Reset en Kali werden nog van het veld gestuurd. Schneider benutte in de slotfase ook nog een strafschop en dus was 3-1 de eindstand.

Echt overtuigend was het allemaal niet, maar Leverkusen doet in ieder geval beter dan Hertha Berlijn en Schalke 04, die met het schaamrood op de wangen de Uefa-beker reeds verlieten. [AN]