Groningen als enige niet geplaatst

Groningen als enige niet geplaatst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van alle Nederlandse ploegen wist enkel FC Groningen zich niet te plaatsen voor de poulefase van de Uefa-beker. Zowel in de heen- als in de terugwedstrijd speelde Groningen een goede wedstrijd, maar kwam het net iets te kort. In een kolkende Euroborg won het wel met 1-0 van Partizan Belgrado, maar in de heenwedstrijd stond er 4-2 op het bord. Net één doelpunt te weinig om zich te plaatsen.

Groningen begon niet zo goed aan de wedstrijd. Het waren de bezoekers die de eerste kansen kregen, maar vergaten een doelpunt te maken. Met enig geluk voor Groningen bleef het in de beginfase 0-0. Gaandeweg kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kon het iets meer druk zetten op het bezoekende doel. Toch viel er geen doelpunt meer voor de rust.

In de tweede helft ging de thuisploeg furieus van start en besefte het dat er nog minstens twee doelpunten moesten vallen. De ploeg van trainer Ron Jans ging voluit in de aanval. Na een overtreding op Luis Suárez in de rechthoek zorgde Van de Laak voor de 1-0 voorsprong. Groningen had nog tijd om een tweede doelpunt te maken, maar liet een kwartier voor tijd dé mogelijkheid liggen. Yuri Cornelisse kon een strafschop niet omzetten en zo bleef het bij 1-0. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties