Analyse Antwerpse clubs aan het feest

Eddy Leysen
| 0 reacties
Antwerpse clubs aan het feest
Foto: © SC

Forcom Elite Antwerpen en Cristal Noir Morlanwelz blijven ook na de vierde speeldag aan de leiding in de hoogste Futsal-afdeling. Alle Antwerpse clubs deden een schitterende zaak, uitgezonderd nieuwkomer Wezel, maar zij spelen onder Limburgse vlag.

De topper van de vierde speeldag was de wedstrijd tussen Morlanwelz en Action 21 Carleroi. De veelvoudige landskampioen kreeg dus het bezoek bij de runner-up van de afgelopen jaren. Voor het eerst sinds lang beet Charleroi in het zand en kan dus van een mislukte start spreken en met één punt uit twee thuiswedstrijden (maandag speelde Action 21 gelijk tegen Hasselt), zal het Carolo-bestuur niet echt opgetogen zijn. Morlanwelz heeft zich na deze overwinning gemanifesteerd als titelkandidaat nummer één. Charleroi volgt al op acht punten van de leiders.

Een club die wel trots mee aan de leiding prijkt is Forcom Elite Antwerpen. De Antwerpse nummer één kende vrijdagavond op het Rooi weinig moeite met Columbia Euro Frameries, de club die vorig jaar de titel pakte in tweede. Na één speelhelft stond het 3-0, na doelpunten van Harram en twee keer Hulshorst, meteen goed voor het eindresultaat.

Ook Borgerhout won zijn wedstrijd, woensdag al, eveneens op het Rooi, tegen ONU Seraing. Met twee overwinningen uit vier wedstrijden doet de 'satellietclub' van Forcom het niet onaardig. Het ambitieuze Seraing, dat kleppers als Grunholz en Bargibant (die inmiddels de club al verliet) binnenhaalde, moet met twee op twaalf misschien haar ambities wel bijstellen.

De derde club uit het Antwerpse, Decoratie Edegem, legde in een sterke eerste helft de basis voor de overwinning bij Houthalen-Genk. Rudy Plompen scoorde in de slotfase het winnende doelpunt. Meteen de eerste overwinning voor het voormalige Aartselaar, Houthalen-Genk blijft met drie punten momenteel nog onder de verwachtingen.

Twee clubs hesen zich gisteren naar de derde plaats. Brussels haalde het nipt bij het nog steeds puntenloze Junkies Frameries, Châtelet nam in eigen huis vlot de maat van Minicup Lommel. Voor Châtelet is het de derde opeenvolgende zege op rij, nadat op de openingsspeeldag zwaar onderuit ging bij nieuwkomer Wezel.

Datzelfde Wezel speelde een goede eerste helft tegen Futsal Hasselt en kon min of meer stand houden tot aan de pauze (2-3), maar mede door het uitvallen van doelman Vandecaetsbeek met een knieblessure werd het na de pauze afgemaakt. Voor Hasselt een goede zaak nu het langzaam naar boven klimt, Wezel blijft met zes punten uit de eerste twee wedstrijden achter zijn naam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties