Vrasene en Berlare in evenwicht

Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene en Berlare in evenwicht
Foto: © SC

Na de overwinning tegen Kerksken van vorig weekend heeft Vrasene de winnende lijn niet kunnen doortrekken tegen SK Berlare. Toch speelde het een zeer goede wedstrijd en mits wat geluk hadden er heel wat meer doelpunten kunnen vallen voor de thuisploeg.

Een eerste kans was meteen prijs voor Berlare. Een uitstekend getrapte vrije trap van Van De Sompel vloog tegen de staak en rolde ongelukkig via Penneman in eigen doel (0-1). Toch reageerde Vrasene vrijwel direct. Op het kwartier zette L. Janssens voor tot bij Raaymakers, maar die werkte de bal net naast doel. Een kopbal van Penneman werd uitstekend gered door doelman Merckx. Vrasene voerde de druk hoog op en kreeg steeds meer kansen. In de 22' werd een voorzet door een Berlare-verdediger over de eigen uitgekomen doelman gekopt, maar Vastenavondt kon nog voor de lijn wegwerken. Iets over het halfuur mocht Van Elst een vrije trap nemen, maar de daaropvolgende kopbal van Penneman werd in hoekschop gewerkt. Raaymakers zette zich klaar aan de cornervlag en trapte de bal tot bij Van Elst. Die liet de bal door zijn benen rollen tot bij Verbeke, die hard de gelijkmaker tegen de netten trapte. Een zeer knap doelpunt van de thuisploeg dus, dat eindelijk kreeg waar het al een half uur naar zocht. Net voor de rust toch nog eens een kansje voor Berlare weer via vrije trap, maar de bal werd net over doel getikt door doelman Deck.
Ook in de tweede helft had Vrasene wat tijd nodig om op gang te komen. Daardoor kreeg Berlare weer de kans om op voorsprong te komen. Vergucht met de actie, en na een geblokt schot vloog de bal met veel geluk over doelman Deck tegen de touwen (1-2). Vrasene was dus weer op achtervolgen aangewezen. In de 64' kreeg L. Janssens een kopkans na voorzet van Verbeke, maar de bal ging net over. Berlare kwam in de 71' dreigen via Peelman na voorzet van Paerewijck, maar die kopte de bal onbegrijpelijk naast doel. Langs de overkant lukte Vrasene dan toch weer de gelijkmaker. Nadat Raaymakers de bezoekende doelman uitgespeeld had, werd de bal eerst nog onderschept door een verdediger, maar uiteindelijk kreeg Raaymakers het leder toch tegen de netten (2-2). Vrasene ging op zoek naar een derde doelpunt, en kreeg hiervoor nog mooie kansen. Van Elst stak de bal door tot bij Raaymakers, die op doel kon trappen, maar doelman Merckx redde in extremis met de voet. In de 80' zette De Breucker voor tot bij Raaymakers, die de bal ineens op de slof nam, maar die suisde net over de lat. Vrasene zette nog een stevig slotoffensief in. Een afgeweken schot van L. Janssens belandde net naast doel. Een vrije trap van Van Elst werd tegen de paal gewerkt door Penneman. Net voor het einde moest doelman Merckx nog alles uit de kast halen op een pegel van De Breucker, maar uiteindelijk bleef de stand toch steken op 2-2. Vrasene verdiende zeker meer, en Berlare mag tevreden zijn met het behaalde punt.

Vrasene: Deck, Maes (70’ Romero), Vanderveken, Penneman, Janssens L, Janssens A, Van Elst, Raaymakers, De Breucker, Verbeke, D’Eer (63’ De Rijck)

Berlare: Merckx, Van Durme, Vastenavondt, Vergucht, Van de Sompel, Van Damme (66’ Vermeir), Peelman, Paerewijck (78’ Van Houwe), Herteleer, Van den Berghe, De Rechter

Doelpunten: 5' Penneman (0-1 o.g.), 34' Verbeke (1-1), 51' Vergucht (1-2), 75' Raaymakers (2-2)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties