Analyse Crisis bij Lokeren

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Crisis bij Lokeren
Foto: © SC

'Crisis' is het perfecte woord om de situatie in Lokeren te omschrijven. Het zware 4-1 verlies in de Beker van België was de druppel die de emmer deed overlopen. Vooral de supporters voelen zich bedrogen door het Lokerse beleid.


Sporting Lokeren was helemaal klaar voor het seizoen 2006-2007. Op de eerste speeldag wonnen ze van titelkandidaat Standard met mooi voetbal. Daarna bleven ze nog vier speeldagen ongeslagen, maar dit met drie gelijke spelen. Toen Lokeren op Anderlecht ging verliezen, was het hek van de dam. Ze verloren daarna nog thuis tegen Bergen en op Sint-Truiden en speelden thuis gelijk tegen een zwak Germinal Beerschot. In die laatste vier matchen scoorden de Waaslanders ook niet meer. Van de nieuwe spitsen MaznovTambwe en Traoré kon enkel Macedonisch international Goran Maznov de bal eens tegen de netten knallen.

Op de vorige speeldag hielden ze tenminste nog een punt thuis tegen Germinal Beerschot, Lokeren speelde zelfs goed, maar het grote pijnpunt kwam daar duidelijk naar voor : Lokeren kan offensief weinig tot niets klaarmaken. Patiyo Tambwe werd aangekondigd als de technische superspits die de weg naar doel kent, Goran Maznov als de Macedonische targetspits met internationale ervaring. In werkelijkheid is Tambwe intrensiek technisch goed, maar hij weegt nog te licht om dit waar te maken in eerste klasse. Hij kan de duels nog niet aan en de weg naar doel heeft hij toch nog niet gevonden in de Jupiler League. Goran Maznovs internationale ervaring beperkt zich tot interlands met de nationale ploeg van Macedonië en voetbal bij een Turkse degradatiekandidaat. Ook hij is bang om de bal in het doel te stampen, maar ook hij werkt hard. 

Wie maakt dan de doelpunten? Het centrale duo Carlos - Doll scoorde voorlopig meer dan het spitsenduo Maznov - Tambwe. Lokeren mist vooraan een type Bancé. Vorig jaar bewees Bancé dat Lokeren het systeem moet spelen met een targetspits. Filipovic en Camara kunnen op het middenveld een actie maken en dan kan een Bancé een voorzet binnenkoppen of zelf nog een actie afmaken. Bij Tambwe is er soms nog sprake van een actie, maar de afwerking blijft voorlopig zoek. Lokeren zal het nu proberen met de Senegalees Diedhiou, maar ook hij weegt waarschijnlijk nog te licht voor de Jupiler League.

Maar het grote zeer is het ontstaan van deze sportieve problemen. Voorzitter Lambrecht zegt ieder jaar te gaan voor de top-5 met zijn team, maar het is duidelijk dat hij dit jaar zijn huiswerk niet heeft gemaakt. Er werd een doelman aangekondigd met Champions League-ervaring, omdat Milojevic regelmatig geblesseerd is. Dit bleek een loze belofte. Maar dit is niet het grootste probleem. Er werd ook een snelle rechterflank aangekondigd omdat Van Handenhoven waarschijnlijk niet veel meer zal kunnen spelen met zijn fragiele knie en omdat Camara de ploeg voorlopig nog niet te veel bijbrengt. De namen van Beslija en Ikedia vielen, maar ook op rechts kwam de broodnodige versterking er niet.

Om dan nog maar te zwijgen van de aanvalslinie. Lambrecht beloofde zijn supporters dat Bancé in België zou blijven, maar wat geld uit Oekraïne konden de voorzitter en de Burkinees niet weerstaan. Enkel voor goudhaantje Carlos heeft Lambrecht voorlopig geduld en wacht hij op een faire transfersom van een topclub. In een open brief aan de supporters beloofde hij dat : 'wanneer er een volwaardige basisspeler vertrekt, er een evenwaardige vervanger komt'. Tambwe en Maznov zijn voorlopig geen vervangers gebleken voor Bouchouari en Bancé.

De supporters zijn erg gefrustreerd, niet hoofdzakelijk door de slechte resultaten, maar vooral door het falen van het bestuur. Er staat geen volwaardig elftal op het veld. De enige lichtpuntjes zijn voorlopig onze eigenste Belgen Doll en Overmeire en de klasbak Joao Carlos. De aanstelling van trainer Ariël Jacobs blijkt nu ook een twijfelachtige beslissing te zijn. Jacobs is niet het soort trainer dat hard op tafel klopt en klaagt bij de voorzitter om nieuwe spelers, het type Muslin laten we zeggen. Muslin is net ontslagen bij Lokomotiv Moskou en Aristide Bancé vertoeft al een tijdje in Lokeren. Zou het kunnen dat er de komende week een revolutie ontstaat op Daknam? De supporters zijn ondertussen volledig ten einde raad en dreigen met acties tegen het bestuur. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties