Zaragoza en Deportivo op dreef

Tonnelier Caroline

Real Zaragoza en Deportivo zijn dit seizoen goed op dreef.  Dat bewezen beide teams gisterenavond opnieuw door thuis te winnen van respectievelijk Real Betis en AtlĂ©tico MadridVillarreal blijft op de sukkel.  Thuis geraakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Levante.

Real Zaragoza-Real Betis

Real Zaragoza was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. Dat resulteerde in twee treffers van man in vorm Diego Milito.  De spits opende nog voor het kwartier de score op aangeven van Sergio.  Er bleven kansen komen voor de thuisploeg, maar Dñ€ℱAlessandro en Sergio García toonden niet dezelfde zekerheid als Diego Milito.  Die toonde dan zelf nog eens hoe het moest en prikte op het halfuur de 2-0 tegen de netten.  Zijn spitsbroeders bleven echter de kansen missen, zodat de schade enigszins beperkt bleef voor de bezoekers.  Toch leek de wedstrijd aan de rust al gespeeld, want net voor de pauze werd bĂ©tico Edu met rood naar de kant gestuurd.

Verrassend genoeg was het Betis dat het best aan de tweede helft begon.  Na amper zes minuten gaf Robert met de aansluitingstreffer zijn team nieuwe hoop.  Real Zaragoza reageerde wel met pogingen van de bedrijvige Dñ€ℱAlessandro en invaller Ewerthon, maar het was Betis dat via Robert nog het dichtst bij een doelpunt kwam.  Verder kwamen de bezoekers echter niet, zodat Real Zaragoza al bij al verdiend de drie punten kon thuis houden.

Villarreal-Levante

Op het veld van Villarreal was Levante lang de betere ploeg.  Het was echter lang wachten op doelkansen.  Op het einde van de eerste helft kwamen die er dan toch.  Levante kwam op de counter een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar ook Villarreal kreeg via de ingevallen Marcos een uitstekende mogelijkheid om de rust in te gaan met een voorsprong.

In het begin van de tweede helft kregen we dan toch al snel een doelpunt.  Viera werkte een vrije trap van Kapo slecht weg in de voeten van Camacho, die niet aarzelde en de 0-1 binnentrapte.  Villarreal reageerde, maar het was Levante dat op de counter de beste kansen kreeg.  Viera moest op een poging van Courtois de meubelen redden voor zijn ploeg.  Na twee wissels van Pellegrini iets na het uur kregen we een ander spelbeeld.  Villarreal trok de wedstrijd eindelijk naar zich toe en de ingevallen Jonathan zorgde met zijn eerste balcontact voor de gelijkmaker.   Riquelme kwam zelfs nog dicht bij de winnende treffer.  Levante herpakte zich en Nino zag zelfs nog een poging op de paal stranden.  Het bleef uiteindelijk 1-1, zodat beide ploegen in de middenmoot blijven hangen.

Deportivo-Atlético

Met Deportivo en AtlĂ©tico stonden twee subtoppers tegenover elkaar.  De Madrilenen hebben het traditioneel moeilijk in El Riazor en konden er zelfs al elf jaar niet meer winnen. AtlĂ©tico begon wel het best aan de partij en kwam via Mista en Galletti dicht bij een vroege openingstreffer.  Het noodlot sloeg echter alweer toe voor de bezoekers.  Na de zware blessures van Petrov en Maxi Rodríguez viel nu ook Mista geblesseerd uit.  Deportivo kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam op het halfuur eindelijk ook eens dreigen via Riki. AtlĂ©tico reageerde via een vrije trap van Luccin, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

AtlĂ©tico Madrid begon opnieuw het best aan de tweede helft.  Torres slaagde er in een rechtstreeks duel met de doelman echter niet in de score te openen.  De bezoekers leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar in de 65e minuut kwam Deportivo er toch nog eens goed uit.  Arizmendi zette met een kopbaldoelpunt zijn ploeg op voorsprong.  AtlĂ©tico kwam nu nog meer opzetten, maar Torres had duidelijk zijn dagje niet.  De Madrilenen moesten zich dan ook neerleggen bij een nieuwe nederlaag in El Riazor en ontsnapten in de slotminuut zelfs aan de 2-0, toen een doelpunt van Depor nog werd afgekeurd wegens buitenspel.