Celta haalt uitstekende uitgangspositie

Dave Sentobin

Tweedeklasser Alavés en Celta kwamen gisteravond in een slechte bekerpartij niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De beslissing valt dus over twee weken wanneer beide ploegen de terugwedstrijd afwerken in het Balaídos-stadion in Vigo.

Er vielen enorm weinig kansen te noteren in de eerste helft. De twee die er dan waren, werden onbegrijpelijk gemist. Alavés kreeg de beste kans: Gabri omzeilde doelman Esteban, maar schoot de bal onstuimig over het lege doel. Even later kregen de bezoekers ook een grote kans, maar Guayre kon de voorzet van Ángel niet binnen duwen.

Na rust nam Alavés iets meer initiatief, maar zonder weinig uitgespeelde kansen. Ángel kreeg net voor het uur zijn tweede gele kaart (zijn eerste vijf minuten eerder) en mocht vroeger gaan douchen. De belegering van het doel van de bezoekers bleef echter uit. Celta-verdediger Tamas was nog het dichtste bij een goal, in eigen doel dan. Het bleef 0-0 en Celta keerde terug naar Vigo met een uitstekende uitgangspositie.