Conceiçao: 'Twaalf tegen twaalf'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Conceiçao: 'Twaalf tegen twaalf'
Foto: © SC

Standard kwam op Sclessin niet verder dan 0-0 in de topper tegen Anderlecht. Sergio Conceiçao nam na de match de arbitrage zwaar op de korrel. Doelman Renard was milder in zijn commentaar.

Volgens Conceiçao beging Zitka een duidelijke strafschopfout op Jovanovic, wat later ook bleek uit de televisiebeelden. "Ik weet niet waar de grensrechter met zijn gedachten zat. Dat de scheidsrechter het niet zag, tot daar toe, maar de assistent stond er met zijn neus op. We speelden met twaalf tegen twaalf. Standard en zijn supporters tegen Anderlecht en die ene grensrechter."

Conceiçao weigert de handdoek te werpen in de strijd om de titel. "Als er één ploeg verdiende te winnen was het Standard. Na vier speeldagen verklaarde voorzitter Vanden Stock al dat we waren uitgeteld. Hoe kun je zoiets beweren na vier speeldagen? We eindigen voor Anderlecht!"

Doelman Renard reageerde iets genuanceerder dan zijn aanvoerder. "Zitka beging een strafschopfout, maar we moeten geen steen werpen naar De Bleeckere. Hij leidde de wedstrijd goed. Wij verdienden wel de zege. We hadden meer kansen dan Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties