Analyse Eeklo periodekampioen in provinciale

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eeklo periodekampioen in provinciale
Foto: © SC

KFC Eeklo heeft zijn eerste prijs van het lopende seizoen beet. Na een 1-1 gelijkspel mocht Eeklo voor méér dan 1.000 toeschouwers (!) de periodetitel vieren. Dave Gysel miste wel een strafschop maar zijn 11de seizoenstreffer leverde het gewenste puntje op. Runner-up Eendracht Appelterre kon de fiere leider geen strobreed in de weg leggen. Slechts in de slotfase staken de tabaksplanters enigszins de neus aan het venster. Dat was echter onvoldoende om de thuisploeg in verlegenheid te brengen.
 
Gunter Van de Sompel benutte een penalty om Kwik Eine de overwinning te bezorgen in de strijd om de 3de plaats. Bij de Topscorer staan er ondertussen al 15 kruisjes aangetekend. Olsa Brakel knoopte terug aan met de zege, zij het met het kleinste verschil. Op bezoek bij Kemzeke trapte Brecht Moreels tussen een bos spelers de 3 punten op het scorebord. Filip Cornelis viseerde de lat en een sterke Steven Balcaen gaf geen krimp zodat SK Lebbeke ten onder ging bij Eine. SK Lebbeke zakt naar de 5de plaats. Rapide Lebbeke kwam nooit in de problemen tegen een zwak Kerksken en vindt aansluiting bij de buren. Een erg tevreden voorzitter René Mergan zag hoe zijn jongens, zelfs meer dan een uur tot 10 teruggebracht, voor de 7de week op rij ongeslagen bleven. Sparta Ursel deelt de 6de plaats met Rapide Lebbeke na een billijke puntendeling tegen Petegem.
 
FC Vrasene bracht bevestiging van zijn steile opgang en nestelt zich in de linker kolom. Na een wervelend kwartier in het begin van de 2de helft werd Machelen koud uitgeteld. Kenny Raaymakers scoorde opnieuw en telt nu 11 rozen.
 
Bij SK Berlare werd maandagavond, in samenspraak met de spelersgroep, besloten het vertrouwen in trainer Stefaan Goossens te behouden. Niet zonder moeite werd Lovendegem opzij gezet en een zucht van verlichting geslaakt. Vooral op basis van een sterke 2de helft behaalde Sparta Petegem een verdiend gelijkspel bij Ursel. Ook hier tevreden gezichten na de nederlagen van de voorbije 2 weken.
 
SK Terjoden-Welle had de nederlaag van vorige week goed verteerd. Trainer De Jaegher zag hoe zijn team de opmars van Aalter een halt toeriep. Het peloton in 1ste Provinciale wordt alsmaar groter, met 7 ploegen in een bestek van slechts 3 punten, van SK Lebbeke tot Terjoden-Welle.
 
Klauwaerts Kemzeke kon geen verlengstuk breien aan de zege van vorige week en moest de overwinning aan Brakel laten. Eendracht Machelen had opnieuw niets in de pap te brokken. Na de vierde nederlaag op rij glijdt de ploeg steeds verder naar beneden. Eendracht Aalter zag zijn opflakkering uitgedoofd. Een ondermaatse prestatie in eigen huis tegen Terjoden was niet van die aard om op enig puntengewin aanspraak te kunnen maken.
 
Een inspiratieloos FC Kerksken ging roemloos ten onder bij Rapide Lebbeke en komt voorlopig niet weg van de Rode Lantaarn. Bij SKDJ Lovendegem had Allerheiligen blijkbaar tot bezinning geleid en de thuisploeg kwam op voorsprong. Enkele mogelijkheden om Berlare definitief uit te tellen werden niet benut en de bezoekers pakten de volle buit. Toch was de collectieve prestatie hoopgevend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties